Mainos

EU:n ruoka-avun jakelu alkoi taas Suomessa

Tänä vuonna EU:n kustantamia elintarvikkeita jaetaan suomalaisille yli neljän miljoonan euron edestä. Ruoka-avulle riittää ottajia, sillä leipäjonot vain pitenevät taloustilanteen heiketessä.

Seurakunnat ja muut EU-ruokaa jakavat tahot ovat juuri saanet käsiinsä tämän vuoden EU-elintarvikkeet. Pakkaukset sisältävät mm. hapankorppuja, jauhoja ja muita kuivatuotteita. Vanhat varastot on jaettu loppuun aikaa sitten.

Leipäjonot ovat Suomessa selvästi venyneet tämän vuoden aikana. Samaan aikaan EU:ssa kiistellään EU:n ruoka-avun tarpeellisuudesta. Esimerkiksi Ruotsi ja Tanska haluaisivat lopettaa sen kokonaan.

EU:ssa kinaa rahasta

EU:n komissio haluaisi muuttaa ruoka-apua niin, että sitä ei maksettaisi enää kokonaan EU:n kassasta, vaan apua ottavat jäsenmaat kuittaisivat kuluista puolet.

Jos tällainen muutos tulisi, EU:n ruoka-apu saattaisi loppua Suomesta. Suomella ei ole budjetissa rahaa elintarvikkeiden ostamiseen vähävaraisille.Suomessa lähdetään siitä, että sosiaaliturvan kautta saadut avustukset riittävät, eikä kenenkään pitäisi tarvita lisäksi ilmaista ruokaa.

Kuitenkin tänäkin vuonna jaetaan pelkästään EU:n lahjoittamaa ruokaa yli 2 miljoonaa kiloa.

Katso Anne Sjöholmin juttu (Kymmenen uutiset 6.4.2009)

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.