Mainos

EU-maiden valtiovarainministerit puivat rahoitusmarkkinaveroa

EU-maiden valtiovarainministerit kokoontuvat tänään Brysseliin keskustelemaan kansainvälisestä rahoitusmarkkinaverosta. EU-komissio esittelee jäsenmaille ehdotuksensa finanssimarkkinoiden transaktioveroksi.

Komission mukaan talouskriisin syntyyn keskeisesti vaikuttaneen, aliverotetun ja kriisin yhteydessä huomattavaa julkista tukea saaneen finanssialan on osallistuttava kriisin kustannusten kattamiseen.

Rahoitusmarkkinavero on jakanut EU-maita, sillä esimerkiksi Britannia on vastustanut sitä pelätessään pankkiensa kilpailukyvyn puolesta.

Suomea kokouksessa edustaa valtiovarainministeri Jutta Urpilainen (sd.).

Eilen euromaiden valtiovarainministerit keskustelivat kokouksessaan muun muassa Kreikan ja Italian taloustilanteista. Ministerit olivat tyytyväisiä siihen, että Kreikassa pyritään muodostamaan laajapohjainen kansallisen yhtenäisyyden hallitus.

Talouskomissaari Olli Rehnin mukaan Kreikka voi saada seuraavan kahdeksan miljardin euron lainaeränsä vielä tämän kuun aikana, jos uusi hallitus ilmaisee selvästi sitoutumisensa lokakuun eurohuippukokouksessa sovittuun tukiohjelmaan.

(MTV3 - STT)

Katso Pauliina Pietilän juttu:

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.