Mainos

EU: IMF:n vaatimus velkahelpotuksista Kreikalle on EU-linjan mukainen

Kansainvälisen valuuttarahaston IMF:n vaatimukset Kreikan velkahelpotuksista sopivat yhteen EU:n suunnitelmien kanssa, sanoo Euroopan komission edustaja Mina Andreeva.

IMF ilmoitti eilen osallistuvansa Kreikan kolmanteen pelastuspakettiin vain, jos Kreikka ja EU pääsevät kestävään sopuun esimerkiksi velkahelpotuksista ja talousuudistuksista.

Euroopan komission edustajan mukaan on selvää, että IMF:n toimintatavat ja aikataulut ovat erilaiset kuin EU:lla. EU:n tavoitteena on saada neuvottelut kolmannesta paketista päätökseen IMF:n avulla.

Kreikka ja EU haluavat kolmannen pelastuspaketin valmiiksi elokuun puoliväliin mennessä. Kreikan 3,2 miljardin euron laina Euroopan keskuspankille erääntyy elokuun 20. päivänä.

EU:n, EKP:n ja IMF:n asiantuntijat ovat tällä viikolla kokoontuneet Ateenaan keskustelemaan pelastuspaketista, jonka suuruus voi olla 86 miljardia euroa kolmen vuoden aikana.

Kreikan pääministeri Alexis Tsipras sanoi keskiviikkona haastattelussa, että Kreikka voi odottaa velkahelpotuksia marraskuussa, kun asiantuntija-arvio maan sitoutumisesta uudistuksiin tehdään. IMF on aiemmin ilmoittanut, ettei se osallistu pelastuspakettiin, ellei Kreikan velkoihin tule "dramaattisia" helpotuksia.

Muun muassa Kreikan suurin velkoja Saksa on vastustanut velkahelpotuksia.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.