EU ei ryhdy tutkimaan F1-sarjan kauppoja

5:37

Euroopan unionin kilpailukomissio on hylännyt pyynnön tutkia Formula 1 -sarjan kaupallisten oikeuksien myyntiä Liberty Medialle.

MAINOS

F1-testikooste maanantaista torstaihin C Morella!

Kooste jokaisesta testipäivästä 27.2.-2.3. C Moren suoratoistopalvelussa osoitteessa www.cmore.fi ja MTV Maxilla kello 22.40.

Tilaa C More

Kansainvälinen autoliitto FIA hyväksyi viime kuussa sarjan oikeuksien myynnin amerikkalaiselle Liberty Medialle, mutta päätöstä seurasivat pian syytökset eturistiriidasta, koska kattojärjestö omistaa prosentin sarjan osakkeista.

Brittiläinen europarlamentaarikko Anneliese Dodds patisti EU:ta aloittamaan tutkimukset osakekauppojen laillisuudesta, mutta kilpailukomission Margrethe Vestager piti tutkimusta tarpeettomana.

- Tämä transaktio ei täytä sellaisia liikevaihdon raja-arvoja, jotta se kuuluisi komission toimivallan piiriin, Vestager kertoi.

Sauber ja Force India tekivät aiemmin kilpailukomissiolle valituksen F1-sarjan hallinnon ja tulonjaon rakenteesta. Komissio ei ole toistaiseksi tehnyt päätöstä aloittaa asiasta virallista tutkintaa.

- Sarjan palkintorahojen epäreilusta jakamisesta on esitetty vakavia kysymyksiä, jotka ovat yhä vailla vastauksia. Nykyinen järjestelmä ajaa pienet tallit hyvin heikkoon asemaan ja antaa leijonanosan tuloista isoille talleille riippumatta siitä, missä päin lähtöruudukkoa ne sijaitsevat, Dodds kommentoi antamassaan lausunnossa.

Lähde: Autosport.com

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja