Etiopiassa näyttävät juhlat Bob Marleyn kunniaksi

Sadattuhannet musiikkifanit sekä rastafari-uskonnon tunnustajat kokoontuvat tällä viikolla Etiopian pääkaupunkiin Addis Abebaan. Kaupungissa vietetään reggaemusiikin kuninkaan Bob Marleyn syntymän 60-vuotisjuhlia. Tänään tiistaina alkavat juhlat kestävät Addis Abebassa kokonaisen kuukauden. Järjestäjät odottavat, että tapahtumaan osallistuu noin 400 000 kävijää, joista useimmat saapuvat ulkomailta.

Marley oli jamaikalainen, mutta hän piti henkisenä kotimaanaan Etiopiaa. Rasta-uskontoon sisältyy ajatus mustaihoisten paluusta juurilleen Afrikkaan. Reggaen supertähti kuoli syöpään vain 36 vuoden iässä vuonna 1981. -Bobin toive oli aina palata Etiopiaan ja tulla rastafariksi. Addis Abeba on hyvin symbolinen paikka, Afrikan pääkaupunki, luonnehtii tähden leski Rita Marley. Reggaen mestaria muistellaan Etiopian juhlissa muun muassa konsertein, luennoin ja näyttelyin. Tapahtuman yhteydessä niin ikään kerätään varoja Aasian hyökyaallon uhreille.

Marleyn syntymän 60-vuotispäivä on ensi sunnuntaina. Helsingissä Wanhalla Yo-talolla järjestetään lauantaina 5. helmikuuta vuotuinen Reggae Snowplash –tapahtuma.

Lue myös:

    Uusimmat