Etelä-Suomessa ei nähdä kuntosalikapinaa, sisäliikuntatilat pysyvät kiinni – hallinto-oikeuteen tullut 15 valitusta

Kuntosalien ja muiden sisäliikuntatilojen sulkua ei keskeytetä Etelä-Suomessa, kerrotaan Hämeenlinnan hallinto-oikeudesta MTV Uutisille. Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä esittää rajoitusten jatkoa kahden viikon ajaksi.

Hämeenlinnan hallinto-oikeuden hallinto-oikeustuomari Ari Koskisen mukaan koronasulkua koskevia valituksia on tullut Hämeenlinnan hallinto-oikeuteen 15 kappaletta. Hän ei voi yksilöidä, kuinka suuri osa valituksista koskee nimenomaan sisäliikuntatiloja.

Käytännössä päätös merkitsee sitä, että sisäliikuntatilat pysyvät lähiviikkoinakin suljettuna muun muassa pääkaupunkiseudulla. Hämeenlinnan hallinto-oikeus käsittele Etelä-Suomen aluehallintoviraston koronapäätöksistä koskevat valituksen myös Uudenmaan alueelta. Hämeenlinnan hallinto-oikeuden päätökset koskevat myös muun muassa Pirkanmaata ja Kanta-Hämettä.

Rajoitusten jatkoa esitetään lähes loppukuuksi

Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä tiedotti aiemmin tänään suosittelevansa voimakkaasti kasvaneen sairaalakuormituksen takia, että koronarajoituksia jatketaan pääkaupunkiseudulla kahden viikon ajaksi. Joulun alla asetettujen rajoitusten oli pääkaupunkiseudulla olla alun perin voimassa kuluvan kuun kymmenenteen päivään asti.

Muualla Etelä-Suomen aluehallintoviraston alueella rajoitukset ovat voimassa ainakin 12.1. asti.

Pääkaupunkiseudulla ovat aluehallintoviraston päätöksen myötä ovat suljettuna tällä hetkellä sisäliikuntatilojen lisäksi muun muassa yleiset saunat, kylpylät, uimahallit sisähuvipuistot, ja -leikkipaikat sekä harrastajateatterit. 

Pohjois-Suomen hallinto-oikeus keskeytti viime torstaina Pohjois-Suomen aluehallintoviraston yksilöliikuntatilojen sulkupäätöksen täytäntöönpanon kahden asiasta tehdyn valituksen myötä. Keskeytys on voimassa ainakin 15. tammikuuta asti.

Marraskuun lopulla 2021 kuntosaleilla päästiin jälleen harjoittelemaan – kunnes omikron saapui kuvioihin:

Kuntosaleilla ja liikuntakeskuksissa treenataan taas, mutta vuoden 2019 lukuihin on vielä matkaa 2:13

Lue myös:

    Uusimmat