Mainos

Estonian tutkimusraportti painoon Suomessa

Autolautta Estonian merionnettomuutta selvittäneen kansainvälisen tutkimuskomission raportti on lähetetty painoon Suomessa. -Työn tekee Edita Oy, ja se kestää arviolta neljä viikkoa, kertoo komission suomalaisjäsen, onnettomuustutkintakeskuksen johtaja Kari Lehtola.

Kun englanninkielinen raportti tulee painosta, se luovutetaan Viron presidentille Lennart Merelle Tallinnassa. Estonia kulki kohtaloonsa hyisellä Itämerellä Viron lipun alla. Kari Lehtolaa harmittaa se, että raportin tietoja on tihkunut Ruotsissa jo aiemminkin julkisuuteen. Viimeksi Ruotsin TV4:n Striptease-ohjelma mainosti julkaisevansa niitä tänä iltana.

Lehtolan mukaan yksi raportin vanhemmista oikovedosversioista katosi matkalla, kun se oli lähetetty Suomesta onnettomuustutkintakeskuksesta postitse Ruotsiin. Kaikkiaan oikovedosta piti postittaa 33 kappaletta, mutta yksi komission ruotsalaisjäsen ilmoitti, ettei hän saanut sitä. Hänelle lähetettiin Lehtolan mukaan uusi kappale.

Tutkimusraportista on tarkoitus tehdä ensi vaiheessa englannin kielinen versio ja mahdollisesti ydinkohtia muilla kielillä. Myöhemmin valmistuvat sitten raporttiversiot suomeksi, viroksi ja ruotsiksi.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.