Mainos

Espoolaispoliiseille syyte huumerikokseen yllyttämisestä

Uudenmaan lääninsyyttäjä nostaa kahta espoolaispoliisia vastaan syytteen huumerikokseen yllyttämisestä.

Syyttäjän mukaan 20-vuotias mies sotkeentui hasiskauppaan poliisien yllytyksen seurauksena. Espoon poliisi on kiistänyt väitteet. Suomen oloissa ainutlaatuinen syyte luetaan Espoon käräjäoikeudessa.

Poliisin ylin johto on jo pitkään toivonut lakia, joka sallisi valeostojen tekemisen huumerikosten selvittämiseksi.

Poliisin soluttautuminen huumekauppaan pitää miettiä tarkkaan

Poliisin soluttautuminen huumekauppaan pitää miettiä tarkkaan, jotta ei mentäisi rikokseen yllyttämisen tielle, arvioi poliisiosaston ylitarkastaja Kaarle J. Lehmus sisäministeriöstä. Laillisista lisäkeinoista olisi kylläkin hyötyä. Mm. Helsingin huumepoliisi toivoo sitä oikeutta lakiin, ja samaa mieltä ollaan muuallakin kentällä.

Lehmus sanoo, että poliisin tehtävänä on näytön etsiminen eikä varsinaisena aloitteentekijänä oleminen. Koska ylilyöntejä on syytä välttää, tulisi lain suomaa oikeutta Lehmuksen mukaan soveltaa esimerkiksi tilanteissa, joissa tunnetaan huumekauppias ja tiedetään tämän tekevän koko ajan liiketointa. Silloin poliisi voisi tekeytyä ostajaksi.
-Sen pitemmälle meneviä soluttautumisia minusta ei pidä ehkä ajatellakaan.

Sisäministeriössä ei ole vielä valmisteltu tällaista lainsäädäntöä. Asiasta on ainoastaan keskusteltu poliisiosastolla, mutta Lehmuksen mukaan valmiuksia on laatia pikaisestikin esitys lainmuutokseksi. Myös sisäministeri Jan-Erik Enestam on suhtautunut soluttautumiseen myötämielisesti. Ainakin sitä mahdollisuutta on syytä tutkia, hän on todennut.

Ylitarkastaja Lehmus korostaa, että soluttautumisesta ei kannata etsiä ainoaa ratkaisua huumerikosten selvittämiseen ainakaan Suomessa.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.