Mainos

Espoolaisessa koulussa tulipalo - tuhopolttoa epäillään

Koulu sijaitsee historiallisesti arvokkaan Träskändan puiston kupeessa. Palon sytyttämisestä epäillään nuoria poikia.

Espoolaisessa Auroran koulussa riehui illalla voimakas tulipalo, jota poliisi epäilee tuhopoltoksi. Päivystävän palomestarin mukaan Lippajärvellä sijaitsevan koulun palo on saatu sammutettua aamuyöstä.

- Kyllä siinä palon jäljet ja lähtöpaikka viittaavat siihen, että se on mahdollisesti ulkoapäin sytytetty. Semmoinen lähes 400 neliömetriä kattorakenteita tuhoutui täysin ja sammutustyöt aiheuttivat vahinkoa koulun lattioille, kertoo päivystävä palomestari Jaakko Niskala Länsi-Uudenmaan pelastuslaitokselta.

Pelastuslaitos sai hälytyksen Lippajärvellä sijaitsevalle Auroran ala-asteelle yhdeksän jälkeen illalla. Palokunnan saapuessa paikalle parakkikoulun katto paloi voimakkaasti, ja palomiehet joutuivat purkamaan kattorakenteita päästäkseen tuleen käsiksi. Sammutustöihin osallistui kymmenkunta pelastuslaitoksen yksikköä.

Noin 600-700 neliön yksikerroksinen rakennus on jaettu kahteen osaan, joista toisen katto ehti palaa. Tuli oli vaarassa levitä toiseenkin puolikkaaseen, mutta palokunta on saanut palon rajattua.

Koulussa ei ollut palon syttymishetkellä ihmisiä, eikä kukaan tiettävästi ole ollut vaarassa. Koulun ympärille kerääntyi illalla runsaasti ihmisiä seuraamaan palon sammutustöitä.

Päivystävän palomestarin mukaan palon aineelliset vahingot ovat arvioilta 250 000 euroa. Rakennuksen katto menee suurelta osin remonttiin, ja myös vesivahingosta kärsineitä sisätiloja joudutaan todennäköisesti korjaamaan paljon.

Poliisi epäilee paloa tahallaan sytytetyksi. Paikalta oli poliisin mukaan poistunut useita alaikäisiä poikia, joista osa on jo tavoitettu.

Auroran koulu on reilun 300 oppilaan alakoulu, jossa opetetaan luokka-asteita 0-6. Koulurakennus sijaitsee historiallisesti arvokkaan Träskändan puiston kupeessa. Koulutyön on määrä alkaa 12. elokuuta.

(MTV3-STT)

MTV3:n Uutissilmään tulleita lukijakuvia paikalta:

Kuvaaja: Harri Broms:

Kuvaaja: Oscar von Bonsdorff:

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.