Epäily tappavasta Marburg-viruksesta osoittautunut vääräksi Espanjassa

Espanjassa havaittu  Marburg-virusepäily on osoittautunut vääräksi. 

Uutistoimisto Reuters kertoo, että tartuntaepäily osoittautui testeissä negatiiviseksi.

Tartuntaa epäiltiin 34-vuotiaalla miehellä, joka oli palannut Päiväntasaajan Guineasta Keski-Afrikasta. Mies asetettiin eristyksiin valencialaissairaalassa.

Marburg-virus voi aiheuttaa hengenvaarallista Marburgin tautia eli verenvuotokuumetta. Virus voi maailman terveysjärjestön WHO mukaan johtaa lähes 90 prosentin kuolleisuuteen. Tautiin ei ole toistaiseksi olemassa hyväksyttyä lääkettä tai rokotetta.

Yli 200 karanteeniin Päiväntasaajan Guineassa

Päiväntasaajan Guineassa tauti on johtanut yli 200 ihmisen karanteeniin. WHO:n mukaan maassa on tähän mennessä raportoitu yhteensä yhdeksästä kuolemantapauksesta ja 16 epäillystä tautitapauksesta. Ensimmäinen tapaus vahvistettiin 13. helmikuuta.

Naapurimaassa Kamerunissa on paikallisten viranomaisten mukaan havaittu kaksi epäiltyä Marburgin tautitapausta lähellä Päiväntasaajan Guinean rajaa. Kamerun oli rajoittanut liikkumista rajalla tartuntojen välttämiseksi.

Maburg-virus on läheistä sukua Ebola-virukselle. Virus tunnistettiin ensimmäisen kerran, vuonna 1967. Taudin oireina ovat kuume, väsymys, verinen oksennus ja ripuli.

Juttua päivitetty 25.2.2023 klo 19.01 tiedolla, että Espanjan Marburg-virusepäily osoittautui negatiiviseksi.

Lue myös:

    Uusimmat