Katalonian kriisi kuumenee: Espanjan valtakunnansyyttäjä nostaa syytteitä kansankiihotuksesta ja kapinoinnista

3:15

Espanjan valtakunnansyyttäjä nostaa syytteitä Katalonian perjantaisesta itsenäistymisjulistuksesta.  Syytteet koskevat muun muassa kapinointia ja kansankiihotusta.

Syytteeseen joutuu muun muassa Katalonian erotettu aluejohtaja Carles Puigdemont ja muita aluehallituksen jäseniä. Reutersin mukaan syyttäjä haluaisi nostaa syytteitä myös varojen väärinkäytöstä.

Mediatietojen mukaan Puigdemont on matkustanut Belgiaan. 

La Sexta -tv-kanavan tietojen mukaan Puigdemont tapaa belgialaisia poliitikkoja. Belgian maahanmuuttoministeri vihjasi viikonloppuna, että Belgia voisi tarjota turvapaikan Puigdemontille.

Kapinoinnista voi Espanjassa saada pitkän vankeustuomion. Maan oikeusjärjestelmän mukaisesti syyttäjän vaatimukset menevät seuraavaksi tuomarin harkittavaksi.

Katalonian alueparlamentti hyväksyi perjantaina alueen yksipuolisen itsenäistymisjulistuksen. Vain tunteja myöhemmin Espanjan hallitus erotti Katalonian aluehallituksen ja hajotti alueparlamentin.

Espanjan median mukaan Puigdemontia ei ole nähty tänään julkisuudessa. Hän ei myöskään osallistunut demokraattipuolueensa komitean kokoukseen aamupäivällä.


Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja