Espanja luopuu toistamiseen entisen katalaanijohtaja Carles Puigdemontin pidätysmääräyksestä

Puigdemontista kansainvälinen pidätysmääräys 1:00

Espanjassa tuomioistuin on päättänyt luopua aiemmasta katalaanijohtaja Carles Puigdemontia ja viittä muuta Katalonian katalaanipoliitikkoa koskevasta kansainvälisestä pidätysmääräyksestä, kertoo The Guardian.

Video: Suomi sai maaliskuussa kansainvälisen pidätysmääräyksen Carles Puigdemontista

Pidätysmääräys koski Puigdemontin ja viiden muun rooleja viime vuoden laittomassa kansanäänestyksessä, jossa äänestettiin Katalonian itsenäisyydestä.

Espanjan tuomioistuin luopui pidätysmääräyksestä viikko sen jälkeen, kun Saksan tuomioistuin kertoi luovuttavansa Puigdemontin Espanjalle ainoastaan väitettyjen julkisten varojen väärinkäytön takia.

Vaikka pidätysmääräyksestä luovuttiin kansainvälisesti, pidätettäisiin Puigdemont ja hänen kollegansa, mikäli he palaisivat Espanjaan.

Kansainväliset pidätysmääräykset on hylätty Puigdemontia ja viittä muuta kohtaan aiemminkin. Niistä luovuttiin viimeksi viime vuoden joulukuussa, mutta ne asetettiin takaisin voimaan tämän vuoden maaliskuun lopulla.

Saksalainen poliisi pidätti Puigdemontin maaliskuussa sen jälkeen, kun hän oli käymässä Saksassa tavattuaan suomalaisia lainsäätäjiä Helsingissä.

Lue myös:

    Uusimmat