Mainos

Espanja karkottaa afrikkalaisia Kanarialta

Tänä vuonna Kanariansaarille on saapunut jo 23 000 afrikkalaista. Heitä kaikkia odottaa nyt paluu kotimaahan ja mahdollisesti vangitseminen.

Espanja ryhtyy palauttamaan laittomasti maahan tulleita afrikkalaisia. Ensimmäisen palautuslennon oli määrä lähteä Senegaliin jo torstain vastaisena yönä, kertovat diplomaattilähteet. Lisäksi Espanja karkottaa marokkolaisia, mauritanialaisia ja malilaisia.

Kanariansaarille on saapunut tänä vuonna noin 23 000 afrikkalaista. Senegalin viranomaiset ovat vahvistaneet, että heistä noin tuhannella on maan kansalaisuus. Heitä kaikkia odottaa nyt paluu kotimaahan.

Espanjalaisen El Pais -lehden mukaan Senegal sulkee palautetut vankilaan, jotta he eivät yrittäisi lähteä uudestaan matkaan. Afrikan maiden viranomaiset ovat lisäksi pidättäneet yhteistyössä EU:n kanssa noin tuhat laitonta maahanmuuttoa yrittänyttä ihmistä, kertoi Espanjan varapääministeri Maria Teresa Fernandez de la Vega.

Palautus oli tarkoitus hoitaa kaikessa hiljaisuudessa, sillä edellinen yritys nostatti toukokuussa protesteja maahanpyrkijöiden keskuudessa ja kiristi maiden välejä. Espanja ehti tuolloin karkottaa noin sata senegalilaista.

Järjestö arvosteli Libyaa ja EU:ta

Afrikkalaisia on pyrkinyt Eurooppaan myös Italian kautta. Italia kertoo sopineensa Libyan kanssa, että maiden viranomaiset ryhtyvät valvomaan yhdessä Libyan rannikkoa.

Ihmisoikeusjärjestö Human Rights Watch arvosteli Libyaa siitä, että maa on karkottanut myös turvapaikanhakijoita.

- Euroopan unioni tekee yhteistyötä Libyan kanssa, jotta näiden ihmisten pääsy Eurooppaan estettäisiin, eikä EU auta heitä saamaan tarvitsemaansa suojelua, sanoi järjestön pakolaisvastaava Bill Frelick.

(MTV3-STT-DPA-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.