Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Esko Roineen kassi:

Julkaistu 06.11.2003 15:55

- muikkuja - purjo - juuriselleri - broilerin maksaa - lakritsia

Hans Välimäen ja Esko Roineen menu:

Rantakala

100 g neulamuikkuja 100 g voita 100 g vettä suolaa

Keitä oikeasti 2-3 h hiljaisella tulella. Tarjoile tumman leivän kera.

Friteeratut muikut ja sellerikeittoa

friteeraustaikina:

1 dl Vichyä 2 rkl vehnäjauhoja 1 tl suolaa 1 muna 1 tl soodaa

Sekoita ainekset. Käytä valutetut muikut taikinassa ja friteeraa 175 c asteisessa rasvassa 2-3 min.

sellerikeitto:

1/2 juuriselleri 1 keltasipuli laakerinlehti suolaa pippuria 2 dl vettä 1 peruna (suurustamiseen) 2 dl kermaa 2 rkl voita

Pilko vihannekset ja kuullota voissa. Lisää vesi ja mausteet. Keitä kunnes pehmenneet. Lisää kerma, kiehauta, soseuta ja siivilöi. Tarkista maku ja tarjoile muikkujen kera.

Liekitettyä broilerin maksaa ja perunarisottoa

200 g broilerin maksaa suolaa pippuria maitoa rosmariinia 1 valkosipulin kynsi voita konjakkia 1 dl kermaa sinappia 1 salottisipuli

Liota maksat maidossa. Valuta paperin päällä. Freesaa voin ja sipulin kera pannulla sekä lisää mausteet ja yrtit. Kaada konjakki päälle ja liekitä. Kaada kerma joukkoon ja kypsennä vielä 2-3 min. Tarkista maku ja tarjoile.

risotto:

2 perunaa pieninä kuutioina 1 porkkana pieninä kuutioina 1 salottisipuli kts ed. voita 1 dl kermaa suolaa pippuria Parmesan -juustoa

Freesaa juurekset pannulla ja lisää kerma. Mausta ja lisää lopuksi raastettu juusto. Tarjoile.

Lakukerma

200 g lakua 2-3 rkl sokeria 1 cl konjakkia 1 dl vettä

Kuutioi laku ja lisää kattilaan veden, alkoholin ja sokerin kera. Keitä 15 min. niin, että laku pehmenee. Tarjole Cointreau:lla ja appelsiinilla maustetun kermavaahdon kera.

Lisää aiheesta:

Saako piparitaikinaa oikeasti syödä raakana?Tässä on taatusti yksinkertaisin tapa poistaa avokadon kiviKatariina Räikkösen Linnan juhlien asussa oli tärkeä viesti – tunnistitko?Miehet eivät kuuntele? Tutkimus: Kissat joutuvat maukumaan miehille enemmän kuin naisilleNäitä tuttuja valmisruokia suomalainen suosii joulupöydässä – pakastepitsojenkin menekki kasvaa pyhinäKuitulisiin liittyy harhakäsitys – Hanna Partanen muistuttaa: "Ei todellakaan valitettavasti niin ole"
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 16:38
    Ruoka

    Saako piparitaikinaa oikeasti syödä raakana?

  • 14:37
    Ruokaniksit

    Tässä on taatusti yksinkertaisin tapa poistaa avokadon kivi

  • 14:13
    Vammaiset

    Katariina Räikkösen Linnan juhlien asussa oli tärkeä viesti – tunnistitko?

  • 12:17
    Kissat

    Miehet eivät kuuntele? Tutkimus: Kissat joutuvat maukumaan miehille enemmän kuin naisille

  • 11:30
    Jouluruoka

    Näitä tuttuja valmisruokia suomalainen suosii joulupöydässä – pakastepitsojenkin menekki kasvaa pyhinä