- muikkuja - purjo - juuriselleri - broilerin maksaa - lakritsia
Hans Välimäen ja Esko Roineen menu:
Rantakala
100 g neulamuikkuja 100 g voita 100 g vettä suolaa
Keitä oikeasti 2-3 h hiljaisella tulella. Tarjoile tumman leivän kera.
Friteeratut muikut ja sellerikeittoa
friteeraustaikina:
1 dl Vichyä 2 rkl vehnäjauhoja 1 tl suolaa 1 muna 1 tl soodaa
Sekoita ainekset. Käytä valutetut muikut taikinassa ja friteeraa 175 c asteisessa rasvassa 2-3 min.
sellerikeitto:
1/2 juuriselleri 1 keltasipuli laakerinlehti suolaa pippuria 2 dl vettä 1 peruna (suurustamiseen) 2 dl kermaa 2 rkl voita
Pilko vihannekset ja kuullota voissa. Lisää vesi ja mausteet. Keitä kunnes pehmenneet. Lisää kerma, kiehauta, soseuta ja siivilöi. Tarkista maku ja tarjoile muikkujen kera.
Liekitettyä broilerin maksaa ja perunarisottoa
200 g broilerin maksaa suolaa pippuria maitoa rosmariinia 1 valkosipulin kynsi voita konjakkia 1 dl kermaa sinappia 1 salottisipuli