Esko Roineen kassi:

- muikkuja - purjo - juuriselleri - broilerin maksaa - lakritsia

Hans Välimäen ja Esko Roineen menu:

Rantakala

100 g neulamuikkuja 100 g voita 100 g vettä suolaa

Keitä oikeasti 2-3 h hiljaisella tulella. Tarjoile tumman leivän kera.

Friteeratut muikut ja sellerikeittoa

friteeraustaikina:

1 dl Vichyä 2 rkl vehnäjauhoja 1 tl suolaa 1 muna 1 tl soodaa

Sekoita ainekset. Käytä valutetut muikut taikinassa ja friteeraa 175 c asteisessa rasvassa 2-3 min.

sellerikeitto:

1/2 juuriselleri 1 keltasipuli laakerinlehti suolaa pippuria 2 dl vettä 1 peruna (suurustamiseen) 2 dl kermaa 2 rkl voita

Pilko vihannekset ja kuullota voissa. Lisää vesi ja mausteet. Keitä kunnes pehmenneet. Lisää kerma, kiehauta, soseuta ja siivilöi. Tarkista maku ja tarjoile muikkujen kera.

Liekitettyä broilerin maksaa ja perunarisottoa

200 g broilerin maksaa suolaa pippuria maitoa rosmariinia 1 valkosipulin kynsi voita konjakkia 1 dl kermaa sinappia 1 salottisipuli

Liota maksat maidossa. Valuta paperin päällä. Freesaa voin ja sipulin kera pannulla sekä lisää mausteet ja yrtit. Kaada konjakki päälle ja liekitä. Kaada kerma joukkoon ja kypsennä vielä 2-3 min. Tarkista maku ja tarjoile.

risotto:

2 perunaa pieninä kuutioina 1 porkkana pieninä kuutioina 1 salottisipuli kts ed. voita 1 dl kermaa suolaa pippuria Parmesan -juustoa

Freesaa juurekset pannulla ja lisää kerma. Mausta ja lisää lopuksi raastettu juusto. Tarjoile.

Lakukerma

200 g lakua 2-3 rkl sokeria 1 cl konjakkia 1 dl vettä

Kuutioi laku ja lisää kattilaan veden, alkoholin ja sokerin kera. Keitä 15 min. niin, että laku pehmenee. Tarjole Cointreau:lla ja appelsiinilla maustetun kermavaahdon kera.

Lue myös:

    Uusimmat