Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Esko Roineen kassi:

Julkaistu 06.11.2003 15:55

- muikkuja - purjo - juuriselleri - broilerin maksaa - lakritsia

Hans Välimäen ja Esko Roineen menu:

Rantakala

100 g neulamuikkuja 100 g voita 100 g vettä suolaa

Keitä oikeasti 2-3 h hiljaisella tulella. Tarjoile tumman leivän kera.

Friteeratut muikut ja sellerikeittoa

friteeraustaikina:

1 dl Vichyä 2 rkl vehnäjauhoja 1 tl suolaa 1 muna 1 tl soodaa

Sekoita ainekset. Käytä valutetut muikut taikinassa ja friteeraa 175 c asteisessa rasvassa 2-3 min.

sellerikeitto:

1/2 juuriselleri 1 keltasipuli laakerinlehti suolaa pippuria 2 dl vettä 1 peruna (suurustamiseen) 2 dl kermaa 2 rkl voita

Pilko vihannekset ja kuullota voissa. Lisää vesi ja mausteet. Keitä kunnes pehmenneet. Lisää kerma, kiehauta, soseuta ja siivilöi. Tarkista maku ja tarjoile muikkujen kera.

Liekitettyä broilerin maksaa ja perunarisottoa

200 g broilerin maksaa suolaa pippuria maitoa rosmariinia 1 valkosipulin kynsi voita konjakkia 1 dl kermaa sinappia 1 salottisipuli

Liota maksat maidossa. Valuta paperin päällä. Freesaa voin ja sipulin kera pannulla sekä lisää mausteet ja yrtit. Kaada konjakki päälle ja liekitä. Kaada kerma joukkoon ja kypsennä vielä 2-3 min. Tarkista maku ja tarjoile.

risotto:

2 perunaa pieninä kuutioina 1 porkkana pieninä kuutioina 1 salottisipuli kts ed. voita 1 dl kermaa suolaa pippuria Parmesan -juustoa

Freesaa juurekset pannulla ja lisää kerma. Mausta ja lisää lopuksi raastettu juusto. Tarjoile.

Lakukerma

200 g lakua 2-3 rkl sokeria 1 cl konjakkia 1 dl vettä

Kuutioi laku ja lisää kattilaan veden, alkoholin ja sokerin kera. Keitä 15 min. niin, että laku pehmenee. Tarjole Cointreau:lla ja appelsiinilla maustetun kermavaahdon kera.

Lisää aiheesta:

Helppo pullajälkkäri on nyt jättihitti somessa! Testaa vaikka isänpäiväksiOstitko tämän tuotteen Puuilosta? Tärkeä huomio!Etkö meinaa herätä aamuisin? Unilääkäri neuvoo, miten käytät kirkasvalolamppua oikeinTätä Henri Alén ei missään nimessä nyt ostaisi ruokakaupastaMaikkarin juontaja joutui kiperään tilanteeseen – ruotsin lehtori Lötjönen arvioi suorituksenLily Allen julkaisi poikkeuksellisen kostoalbumin – kosto nöyryytyksestä helpottaa, mutta voi mennä yli
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 14:16
    Ruoka

    Helppo pullajälkkäri on nyt jättihitti somessa! Testaa vaikka isänpäiväksi

  • 12:01
    Takaisinvedot

    Ostitko tämän tuotteen Puuilosta? Tärkeä huomio!

  • 09:07
    Väsymys

    Etkö meinaa herätä aamuisin? Unilääkäri neuvoo, miten käytät kirkasvalolamppua oikein

  • 06:39
    Ruoka

    Tätä Henri Alén ei missään nimessä nyt ostaisi ruokakaupasta

  • Eilen21:50
    Viiden jälkeen

    Maikkarin juontaja joutui kiperään tilanteeseen – ruotsin lehtori Lötjönen arvioi suorituksen