Mainos

Esko Aho lähdössä tutkijaksi Amerikkaan

Esko Aho on lähdössä tekemään tutkimusta Woodrow Wilson International Centeriin Washingtoniin. Aho ei aio jäädä Yhdysvaltoihin pysyvästi. Keskustan entinen puheenjohtaja kertoo, että keskustelut käytännön järjestelyistä tutkimuskeskuksen kanssa ovat vielä kesken.

- Minun ei ole tarkoitus asettua sinne pysyvästi asumaan millään tavalla.

Kyseessä ei siis ole mikään päätoimi, vaan yksi kohta Keskustan entisen puheenjohtajan tulevaisuuden suunnitelmissa. Tutkimuksensa aiheesta tai alasta Aho ei halua kertoa tarkemmin. Hän toteaa STT:n haastattelussa, että tarkoitus ei ole valmistella väitöskirjaa.

- Minua ei nyt tämän asian ympärillä kauheasti julkisuus kiinnosta, haluaisin nyt keskittyä omiin hommiini. En katso, että olen enää sillä tavalla julkisesti tilivelvollinen tekemisistäni, kun en ole enää missään julkisessa tehtävässä, sanoo Aho.

Woodrow Wilson International Center määrittelee itsensä puolueettomaksi tutkimuslaitokseksi, joka pyrkii edistämään tutkimusta ja keskustelua kansainvälisistä kysymyksistä. Laitos ottaa vuosittain vastaan 20-25 stipendiaattia, jotka voivat olla tutkijoita tai entisiä poliitikkoja, toteuttamaan erikseen määriteltyjä tutkimusprojekteja.

Keskuksen nettisivuilla tähdennetään, että stipendiaatit eivät saa käyttää aikaansa muistelmien kirjoittamiseen, poliittiseen kampanjointiin, säveltämiseen, maalaamiseen tai muuhun taiteen tekemiseen, vaan työn pitää olla yhteiskunnallista tutkimusta.

Esko Ahon suunnitelmasta kertoivat tämän päivän Aamulehti ja Turun Sanomat.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.