Esapekka Lappi joutui tekemään vaarallisen ratkaisun Suomen MM-rallissa – "Jos kivi olisi osunut naamaan, en olisi täällä"

Toyotan Esapekka Lappi koki draamaa Suomen MM-rallin loppuhetkillä, kun hänen autonsa tökkäsi pätkällä olleeseen kiveen. Lapin Toyota kieri kolme kertaa katon kautta ympäri, palaten takaisin jaloilleen. Pyörimisen jälkeen Lappi joutui tekemään vaarallisen ratkaisun.

KOMMENTIT:

Sunnuntain toiseksi viimeisen erikoiskokeen ulosajo pisti Lapin Toyotan aivan uuteen uskoon. Lappi ja hänen kartturinsa Janne Ferm joutuivat irrottamaan täysin säpäleiksi menneen tuulilasin, minkä jälkeen kaksikko käytti laskettelulaseja.

Hurjalta näyttänyt ratkaisu ei olisi toiminut joka paikassa.

– Esimerkiksi lauantaina ei olisi ollut mitään saumaa ajaa ilman tuulilasia, koska tiet olivat paljon heikommassa kunnossa. Voi vain kuvitella, että mitä jos lauantaina tuulilasiin lentänyt kivi olisi osunut nyt naamaani. En olisi täällä kertomassa tarinoita rallista, Lappi totesi, viitaten aiempaan takaiskuunsa.

Lapin tuulilasi meni säpäleiksi jo lauantai-iltapäivänä. Tuolloin tiellä ollut iso irtokivi kimposi penkan ja puun kautta Lapin Toyotaa päin. Osuman jälkeen suomalainen ei meinannut nähdä kunnolla eteensä.

VIDEOT: 
Esapekka Lapilla draamaa: iso kivi lentää, tuulilasi rikki


Näin heikkoon kuntoon Esapekka Lapin tuulilasi meni, näkyvyys on lähes olematonta

– On aina iso riski ajaa ilman tuulilasia, mutta viimeinen pätkä oli sen verran hyvässä kunnossa, että päätin ottaa riskin. Meillä oli katto vielä pätkän alussa, mutta se lähti irti ensimmäisen kiihdytyksen yhteydessä. Löin vitosta silmään ja sen jälkeen kuului hirveä ääni. Katto lähti irti, vieden antennit ja radiot sun muut mukanaan. Sen jälkeen autoon tuli melkoinen ilmavirta ja Jannen piti huutaa nuotit minulle, kun en meinannut kuulla mitään kovan tuulen keskellä, Lappi kertasi.

Lappi sai kuitenkin Toyotansa maaliin. Suomalainen oli lopputuloksissa kolmas. Rallin voittoa juhli Hyundain Ott Tänak.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja