Mainos

Eroon kutsumattomista vieraista! Näin häädät muurahaiset muualle luonnollisin keinoin

Muurahaiset ovat varma kevään merkki ja kuuluvat luontoon, mutta omalla pihalla tai sisätiloissa ne eivät ole vieraista mukavampia. Näiden vinkkien avulla pidät muurahaiset loitolla luonnonmukaisesti. 

Muurahaiset ovat osa luontoa ja niillä on tärkeät tehtävänsä, mutta puutarhassa niiden kanssa ei ole mukavaa oleilla yhtä aikaa. Näiden vinkkien avulla saat rajattua muurahaisten elintilaa siten, että voitte viettää rinnakkaiseloa mukavasti omassa rauhassanne. 

Suola

Rajaa merisuolan avulla piha-alue, jonka haluat pysyvän muurahaisista vapaana. Osta suuri säkki merisuolaa ja kaada siitä 5–10 sention levyinen rajaus pihan ympäri. Aluksi muurahaiset tepastelevat suolan yli, mutta pian liikenne tyrehtyy. 

Muista toistaa toimenpide sateen jälkeen. 

Kahvinporot

Kaipaatko hyvää vinkkiä käytettyjen kahvinporojen hyödyntämiseen? Kaada kahvinporoja joko suoraan pussista tai keitettyinä muurahaisten poluille tai rajaa niillä alue samalla tapaa kuin merisuolalla. 

Kaneli

Kaneli on muurahaisten vihollinen. Voit myös tehdä seoksen kanelista ja suolasta. 

Ruokasooda

Kaada soodaa muurahaisten reiteille tai sekoita sitä veteen ja käytä suihkeen tapaan. 

Eteeriset öljyt

Kuten hyttyset, myös muurahaiset inhoavat voimakkaita tuoksuja. Esimerkiksi eukalyptusöljy ja minttu ovat tehokkaita karkotteita. 

Video: Katso myös asiaa toisesta epämiellyttävästä vieraasta, punkista.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.