Konkaripolitiikko paljastaa erikoisen episodin Presidentinlinnan pihalta: Oli valvonut kaksi yötä – lopulta vielä lokki ulosti päähän

Liikanen: Työllisyyttä ja tuottavuutta parannettava 1:58

Pitkän linjan poliitikko Erkki Liikanen julkaisee tiistaina elämänkertansa.  Liikanen avaa Olin joukon nuorin -kirjassaan vallanpitäjien karua arkea.

68-vuotias Liikanen paljastaa, kuinka tiukassa paikassa hän oli budjettineuvotteluissa vuonna 1988.

Hän kertoo valvoneensa kymmeniä tunteja neuvotteluiden tiimellyksessä.

– Budjettineuvottelut huipentuvat kahteen peräkkäiseen valvottuun yöhön. Kun luulen saavuttaneeni maalin, omat alkavat vastustaa. Jos SDP ei hyväksyisi budjettiehdotustani, jättäisin tehtäväni, Liikanen kirjoittaa.

Budjetti lyötiin silti kiinni Liikasen esityksen mukaisesti. Silloinen presidentti Mauno Koivisto oli kuullut tilanteesta, ja oli huolissaan.

Koivisto pyysi Liikasta vierailulle. 

Täysosuma päähän

Liikasen vaikeudet eivät kuitenkaan olleet loppumassa. Kun Liikanen käveli Presidentinlinnan pihalla, lokki lensi hänen ylitseen ja "laski täysosuman päähän". 

Liikanen yritti Presidentinlinnan vessassa pestä pois lokin ulostetta, mutta toimenpide ei ottanut onnistuakseen ilman sampoota.

Erkki Liikanen oli pitkäaikainen SDP:n kansanedustaja, valtiovarainministeri, suurlähettiläs ja ensimmäinen suomalainen Euroopan unionin komission jäsen.

Liikanen oli myös Suomen Pankin pääjohtaja vuosina 2004–2018. Tällä hetkellä Liikanen on Suomen sinfoniaorkesterit ry:n hallituksen puheenjohtaja.

Lue myös:

    Uusimmat