Mainos

Erkki Kourulasta kansainvälisen rikostuomioistuimen tuomari

Ulkoasiainministeriön oikeudellisen osaston päällikkö, tohtori Erkki Kourula on valittu Kansainvälisen rikostuomioistuimen tuomariksi. Suomi asetti osastopäällikkö Kourulan ehdokkaaksi, mutta hänellä oli alusta lähtien takanaan myös kaikkien muiden Pohjoismaiden tuki.

Kansainvälisen rikosoikeuden perustajavaltiot ovat valinneet tuomareita tällä viikolla New Yorkissa järjestettävässä kokouksessaan. Tarvittavista 18 tuomarista on nyt valittu 11. Tuomareita on valittu muun muassa Irlannista, Malista, Kanadasta, Ghanasta ja Costa Ricasta. Kuusi heistä on naisia. Kaikkiaan ehdokkaita oli 43 kappaletta.

Osastopäällikkö Kourula on kansainvälisen oikeuden asiantuntija, joka siirtyi akateemisista tutkimus- ja opetustehtävistä ulkoasiainministeriön palvelukseen vuonna 1985. Myös hänen diplomaattiuransa on painottunut kansainvälisoikeudellisiin tehtäviin. Kourula osallistui aktiivisesti rikostuomioistuimen perustamisneuvotteluihin Suomen valtuuskunnan johdossa.

Kansainvälinen rikostuomioistuimen toimivaltaan kuuluvat vakavimmat kansainväliset rikokset - joukkotuhonta, rikokset ihmisyyttä vastaan, vakavat sotarikokset ja tulevaisuudessa mahdollisesti myös hyökkäysrikos. Toimivalta ulottuu vain sellaisiin rikoksiin, jotka on tehty sen jälkeen, kun tuomioistuimen perussääntö tuli voimaan heinäkuun alussa viime vuonna.

Kansainvälinen rikostuomioistuin sijaitsee Haagissa, Alankomaissa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.