Mainos

Video lakkotorilta: Nähdäänkö massiivinen protesti?

4:32:00

Poliittiset lakot ja mielenilmaukset vaikuttavat tänään lähes jokaisen suomalaisen arkeen. Mistä mielenilmauksissa on kysymys ja mitä tämän jälkeen? MTV Uutiset selvittää asiaa nettilivessä kello 10.30 alkaen.

Liveä voi seurata myös MTV Katsomossa.

Lakko on hiljentänyt tänään satamat ja rautatiet mutta tuonut elämää muun muassa pyöräteille, kun julkisen liikenteen seisahtaminen on pakottanut töihin menijät pyörien päälle.

Tapahtumien ydin on tänään Helsingin Rautatientori, jonne arvellaan tulevan päivän mittaan kymmeniä tuhansia ihmisiä. Ammattiliittojen järjestämä mielenosoitus alkaa kello 11 ja päättyy kello 13. 

MTV Uutiset seuraa Rautatientorin tapahtumia suorassa nettilivelähetyksessä kello 10.30 alkaen. Lähetyksen tuottaja Aaro Kajaste kertoo, että lähetyksessä käydään kuulostelemassa tunnelmat myös Helsinki-Vantaan lentokentällä ja eduskunnassa. Lisäksi toimittaja ja kuvaaja seuraavat tapahtumia helikopterista käsin.

Studiossa ohjelmaa isännöi Jaakko Loikkanen.

­– Hänelle tulee vieraita, joiden kanssa pohditaan sitä, miksi tähän on tultu ja mitä tästä pitäisi päätellä. Vieraiksi ovat tulossa muun muassa toimihenkilökeskusjärjestö STTK:n entinen puheenjohtaja, nykyinen Sitran vanhempi neuvonantaja Mikko Mäenpää, sosiaali- ja terveysalan ammattijärjestö Tehyn entinen puheenjohtaja, nykyinen kokoomuksen kansanedustaja Jaana Laitinen-Pesola, Elinkeinoelämän keskusliiton johtaja Ilkka Oksala ja kunta-alan työmarkkinajohtaja Markku Jalonen, Kajaste listaa.

Lähetyksen pääpaino on Rautatientorilla.

– Välitämme sieltä tunnelmat kaikille niille, jotka eivät pääse paikan päälle, mutta haluavat nähdä, kuinka paljon siellä on väkeä, kuinka paljon sataa ja niin edespäin. Lisäksi tietysti haastattelemme mielenosoittajia. Väittäisin, että tulossa on aika mielenkiintoinen paketti.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.