Erik Thorell osui kahdesti – HIFK:n kärkihyökkääjät löysivät tehot takkuilun jälkeen: "Tuntuu todella hyvältä"

HIFK kaatoi keskiviikkona jääkiekon Liigassa KooKoon maalein 4-2. Ottelu oli tasaista vääntöä kaksi erää, ja ratkaisun hetket nähtiin vasta päätöserässä. Helsinkiläisten kolmesta maalista vastasi ykkösketju, joka on löytänyt tehonsa alkukauden vaikeuksien jälkeen.

Pääkuvan videolla Tulosruudun kuvaa keskiviikon SM-liigakierroksesta.

Ennen liigakauden alkua HIFK:n maaleja olivat tuulettaneet lähinnä puolustajat. Liigan avausottelu JYPiä vastaan toi kuitenkin helpotuksen, kun Joonas Rask ja Iikka Kangasniemi kantoivat yhdessä ratkaisijan viittaa.

Nyt joukkueen ykkösketju on päässyt siltä vaadittavaa vireeseen. Elävänä esimerkkinä oli keskiviikkona KooKoota vastaan Erik Thorell, joka onnistui maalinteossa kahdesti. Neljännestä osumasta tyhjään maaliin vastasi Juhani Tyrväinen.

Thorell oli pelin jälkeen tyytyväinen, että vielä viisi minuuttia tasalukemissa ollut peli kääntyi HIFK:lle.

- Tuntuu todella hyvältä. On hienoa, että saimme kolme pistettä ja voitimme taas.

Ruotsalaishyökkääjä kehuu myös vastustaja KooKoota, joka on ollut alkukauden todellinen yllättäjä.

- KooKoo on hyvä joukkue. Myös he olisivat voineet napata pelistä voiton.

26-vuotias Thorell puhuu kuitenkin vaatimattomasti omista pisteistään. Hyökkääjällä on viisi maalia viiteen otteluun, mutta puhe kääntyy helsinkiläisten voittorekordiin. HIFK on voittanut viidestä pelistään jokaisen – kolme jatkoajalla.

- Pelaamme hyvin joukkueena ja olemme hyvällä tiellä. Olemme valmiina tähän kauteen. Panostamme kaikkemme, jotta pääsemme keväällä pitkälle.

Thorell saapui Liigaan kolme vuotta sitten, jolloin seurana oli TPS. Ruotsalainen viimeisteli 56 otteluun tehot 24+20, mutta päätti siirtyä vuoden jälkeen Helsinkiin. Nyt käynnissä on toinen kausi HIFK:n punaisessa paidassa.

- HIFK:hon siirtyminen oli suuri muutos minulle. Tuntui, että olen siihen valmis ja pystyn pelaamaan täällä. On mukavaa saada myös pisteitä.

Thorellin pistesarake näyttää nyt viittä maalia ja kolmea syöttöpistettä alkukauteen. Liiga tuntuu oikealta sarjalta.

- Viihdyn todella hyvin Suomessa ja Liigassa. Pidän jääkiekosta täällä.

HIFK pelaa seuraavan kerran perjantaina, jolloin joukkue matkaa Lahteen Pelicansin vieraaksi.

Lue myös:

    Uusimmat