Erdogan uhkasi toista Nato-maata Turkin uusilla ohjuksilla: "Kun sanot Typhoon, kreikkalaiset pelästyvät – totta kai se osuu"

Erdogan mainitsi nimeltä henkilön, joka pitäisi luovuttaa Turkkiin – MTV tapasi hänet 2:49
Erdogan mainitsi nimeltä henkilön, joka pitäisi luovuttaa Turkkiin – MTV tapasi hänet

Turkin presidentti Recep Tayip Erdogan on jälleen kiristänyt retoriikkaansa Kreikkaa kohtaan. Asiasta kertovat muun muassa Poltico ja Bloomberg.

Erdogan sanoi eilen, että ohjus voisi osua Kreikan pääkaupunkiin, jos Kreikka ei pysy rauhallisena.

– Olemme alkaneet tehdä omia ohjuksiamme. Totta kai tämä tuotanto pelottaa kreikkalaisia. Kun sanot Typhoon, kreikkalaiset pelästyvät ja sanovat: ”Se osuu Ateenaan”. Totta kai se osuu, Erdogan sanaili.

Typhoon, joka tarkoittaa taifuunia, on lyhyen kantaman ballistinen ohjus, jonka Turkki on kehittänyt.

Ohjusta testattiin lokakuussa Mustanmeren yllä, ja se osui Turkin mukaan kohteeseensa 560 kilometrin päässä. Kantama on yli kaksinkertainen Turkin aiempaan ohjusarsenaaliin nähden.

– Jos ette pysy rauhallisina, jos yritätte ostaa jotakin (aseistaa itseänne) sieltä täältä, Turkin kaltainen maa ei jää sivustakatsojaksi. Sen on tehtävä jotain, Erdogan uhosi.

Turkki on koventanut puhettaan Kreikkaa kohtaan viime kuukausina. Turkki katsoo, että Kreikka varustaa sotilaallisesti Egean saaria lähellä Turkin rajaa.

Maat ovat Nato-kumppaneita, mutta naapurimailla on ollut vuosikymmeniä kahdenvälisiä kiistoja muun muassa merirajoista ja Kyproksesta.

Bloombergin mukaan Turkki on myös aiemmin mobilisoinut laivastonsa ja vaatinut oikeuksia mahdollisiin hiilivetyvaroihin itäisellä Välimerellä.

Joko Suomen Nato-projektissa maali häämöttää? 9:12
Video: Joko maali häämöttää Suomen Nato-projektissa?

Lue myös:

    Uusimmat