Erdogan: Turkki perui Vanhasen ja Ruotsin parlamentin puhemiehen Turkin matkan

Saako USA Turkin hyväksymään Suomen ja Ruotsin Nato-jäsenyydet hävittäjäkaupoilla? Asiantuntija arvioi 8:26
Katso myös: Saako USA Turkin hyväksymään Suomen ja Ruotsin Nato-jäsenyydet hävittäjäkaupoilla? Asiantuntija arvioi

Turkin presidentti Recep Tayyip Erdogan on antanut ymmärtää, että Turkki perui eduskunnan puhemiehen Matti Vanhasen (kesk.) ja Ruotsin parlamentin puhemiehen Andreas Norlénin Turkin-matkan.

Recep Tayyip Erdogan sanoi eilen Etelä-Turkin Muglassa pitämässään puheessa valtiollisen Anadolu-uutistoimiston mukaan, että Turkin parlamentin puhemies olisi torjunut vierailun. Matkan oli määrä alkaa tänä iltana.

Matti Vanhanen sanoi matkan peruuntuneen "logistisista syistä", kertoi Helsingin Sanomat.

Erdogan sanoi Turkin olevan tyytymätön Ruotsin toimiin ja lisäsi, että Suomen ja Ruotsin tulisi palauttaa Turkkiin "noin 130 terroristia" ennen kuin Turkki voisi hyväksyä maiden Nato-jäsenyyden.

Puhemiesten matka peruttiin sen jälkeen, kun Erdogania esittävä nukke ripustettiin jaloistaan Tukholman kaupungintalon ulkopuolelle.

Vanhanen: Emme olleet menossa Turkkiin neuvottelumatkalle

Vanhasen mukaan hänen ja Ruotsin Andreas Norlénin ei ollut tarkoitus mennä Turkkiin neuvottelumatkalle Nato-prosessista.

Vanhanen kertoi Norlénin kanssa pitämässään tiedotustilaisuudessa, että peruuntuneen Ankaran-matkan tarkoituksena oli, että maiden parlamentit keskustelevat keskenään tulevina liittolaisina aiheista, joista Turkki kantaa huolta.

Vanhasen ja Norlénin oli määrä matkustaa tällä viikolla Ankaraan, mutta matka peruuntui. Puhemies Norlén ei usko, että tämänhetkisellä tilanteella olisi pitkäaikaisia vaikutuksia Ruotsin ja Turkin suhteisiin.

Lue myös:

    Uusimmat