Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Eränkävijän ruokakirja

Eränkävijän ruokakirja
Eränkävijän ruokakirjaCopyright Alma Media Oyj 2001
Julkaistu 23.07.2002 15:50

Turkka Aaltonen ja Martti Arkko ovat kirjoittaneet uuden kirjan metsämiesten ja -naisten iloksi. Ennakkoluuloton kirja on tulvillaan mielenkiintoista nippelitietoa ja hämmästelemisen aiheita Suomen luonnon antimista ja käyttömahdollisuuksista. Kirjoittajien kahdenkymmenen vuoden eräkokemus näkyy kirjan kattavassa raaka-aineluettelossa. Ruokaa neuvotaan valmistettavaksi luonnon yrteistä, petun ja koivunmahlan kautta kärpäsentoukkiin ja oravan, majavan ja suurempien riistaeläinten lihaan. Jos edellä ollut luettelo sai hengästymään, on kirjaa tai jo sisällysluetteloa silmäillessä varauduttava vielä hurjempaan.

Piirroskuvilla on havainnollistettu erilaisia luonnossa liikkujalle oivallisia ruoankypsennysmenetelmiä. Kun kilometrejä kertyy ja luonto käy tutummaksi, voi vaativuutta ja vaihtelevuutta lisätä ruoanvalmistuksella. Tuore leipä leivotaan sadetakin päällä tai keitetään kypsäksi kattilassa. Kala kypsyy maakuopassa tai koivuroveessa. Metsämies ei ole kaihtanut gourmetherkkujenkaan valmistusta retkillään. Luonnossa, nuotion ääressä valmistuvat niin pelmenit kuin simpukka-kaislapatakin.

Lopuksi on vielä kiitoksen kera mainittava kattavasta luonnonyrttien keräys- ja käyttöoppaasta. Pääsisipä kokeilemaan!

Turkka Aaltonen ja Martti Arkko: Eränkävijän ruokakirja (Ajatus kirjat, 1999)

Lisää aiheesta:

Inhottavasta silmäongelmasta ei kostutustipoilla pääse eroon
Yleellisen samppanjapullon historia yllättää: "Ei voi kätkeä pommia"
Kuinka kauan avattu glögi säilyy? Vastaus saattaa yllättää
Tekokuusi vai aito kuusi? "Aidon kuusen kritiikki kohdistuu siihen, että se palvelee vain lyhyen aikaa"
Näin sumuvaloja pitää oikeasti käyttää – "Valitettavan usein näkee..."
Karjalanpiirakoita, muikkukukkoa ja omenalörtsyjä – Linnan juhlien tarjoilut julki!
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • Eilen19:08
    Silmäsairaudet

    Inhottavasta silmäongelmasta ei kostutustipoilla pääse eroon

  • Eilen18:15
    Kuohuviini

    Yleellisen samppanjapullon historia yllättää: "Ei voi kätkeä pommia"

  • Eilen17:15
    Juomat

    Kuinka kauan avattu glögi säilyy? Vastaus saattaa yllättää

  • Eilen14:32
    Joulu

    Tekokuusi vai aito kuusi? "Aidon kuusen kritiikki kohdistuu siihen, että se palvelee vain lyhyen aikaa"

  • Eilen11:59
    Liikenneturvallisuus

    Näin sumuvaloja pitää oikeasti käyttää – "Valitettavan usein näkee..."