Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Eränkävijän ruokakirja

Eränkävijän ruokakirja
Eränkävijän ruokakirjaCopyright Alma Media Oyj 2001
Julkaistu 23.07.2002 15:50

Turkka Aaltonen ja Martti Arkko ovat kirjoittaneet uuden kirjan metsämiesten ja -naisten iloksi. Ennakkoluuloton kirja on tulvillaan mielenkiintoista nippelitietoa ja hämmästelemisen aiheita Suomen luonnon antimista ja käyttömahdollisuuksista. Kirjoittajien kahdenkymmenen vuoden eräkokemus näkyy kirjan kattavassa raaka-aineluettelossa. Ruokaa neuvotaan valmistettavaksi luonnon yrteistä, petun ja koivunmahlan kautta kärpäsentoukkiin ja oravan, majavan ja suurempien riistaeläinten lihaan. Jos edellä ollut luettelo sai hengästymään, on kirjaa tai jo sisällysluetteloa silmäillessä varauduttava vielä hurjempaan.

Piirroskuvilla on havainnollistettu erilaisia luonnossa liikkujalle oivallisia ruoankypsennysmenetelmiä. Kun kilometrejä kertyy ja luonto käy tutummaksi, voi vaativuutta ja vaihtelevuutta lisätä ruoanvalmistuksella. Tuore leipä leivotaan sadetakin päällä tai keitetään kypsäksi kattilassa. Kala kypsyy maakuopassa tai koivuroveessa. Metsämies ei ole kaihtanut gourmetherkkujenkaan valmistusta retkillään. Luonnossa, nuotion ääressä valmistuvat niin pelmenit kuin simpukka-kaislapatakin.

Lopuksi on vielä kiitoksen kera mainittava kattavasta luonnonyrttien keräys- ja käyttöoppaasta. Pääsisipä kokeilemaan!

Turkka Aaltonen ja Martti Arkko: Eränkävijän ruokakirja (Ajatus kirjat, 1999)

Lisää aiheesta:

Loistava liharuoka on suosittu vuodesta toiseen – milloin söit viimeksi?
Tarvitseeko koira takin tai tossut – ja miten ne saa sille päälle? "Ihan koulutettavissa oleva asia"
Autoilija! Älä anna talvimyräkän yllättää, vaan toimi näin
Helpoin tapa avata säilyketölkki – nerokas niksi yllättää!
Kristan kynttiläkupit räjähtivät juhlissa – tuikkuvalmistajakin ymmällään: "Ainoa selitys, jonka keksin..."
Poskipunan syönti -ilmiö hämmentää – toimittaja maistoi "hittituotetta"
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • Eilen18:01
    Ruoka

    Loistava liharuoka on suosittu vuodesta toiseen – milloin söit viimeksi?

  • Eilen15:32
    Koirat

    Tarvitseeko koira takin tai tossut – ja miten ne saa sille päälle? "Ihan koulutettavissa oleva asia"

  • Eilen12:15
    Liikenneturvallisuus

    Autoilija! Älä anna talvimyräkän yllättää, vaan toimi näin

  • Eilen09:15
    Ruokaniksit

    Helpoin tapa avata säilyketölkki – nerokas niksi yllättää!

  • Eilen06:44
    Turvallisuus

    Kristan kynttiläkupit räjähtivät juhlissa – tuikkuvalmistajakin ymmällään: "Ainoa selitys, jonka keksin..."