Episodi: Loiri kohtasi Sean Conneryn Uunon kuvauksissa – kiroaa typerää käytöstään

Uuno Turhapurojen elokuvahistoriaan mahtuu yksi jos toinenkin hulvaton sattuma, mutta nyt Vesa-Matti Loiri on kertonut Episodin haastattelussa tarinan, joka hakee vertaistaan. 

Vuonna 1985 ensi-iltansa saanut Uuno Epsanjassa kuuluu Vesa-Matti Loirin näyttelemien Uuno Turhapuro -elokuvien klassikoihin.

Elokuvaa varten kuvattiin kohtaus golf-kentällä, jonne sattui myös itse Sean Connery. Loiri paljastaa nyt Episodin haastattelussa, että hänen ja maailmantähden tapaaminen ei mennyt ihan putkeen tuona helteisenä päivänä.

– Ajattele tilannetta, että siellä on pallo laitettu matalaan vesakon haarukkaan. Kaverit laittelee kameroita ja Pappa Jyrälä etsii äänityspaikkaa, ja on niin saatanan kuuma ja väsyttää ja vähän vituttaakin. Seison täydessä Turhapuro-maskissa, ja oli niin kuuma auringonpaiste, että paloi verkkopaidan ruudutkin ihoon, Loiri kuvailee tilannetta Episodille kerronnalliseen tyyliinsä.

– Näen kun kolme isoa pelimiestä kävelee, ja yksi jää siihen katselemaan ja kysyy teettekö te elokuvaa. Sanon kyrpiintyneenä, että eikö se siltä näytä. Sitten se lähtee pois vähän tietenkin loukkaantuneena ja tajuan, että se on Sean Connery.

– Vitutti niin saatanasti. Siinä ei ollut mitään diivailua, ystävällisesti kysyi asian. Minä mulkku käyttäydyin typerästi ja menetin ehkä mielenkiintoisen keskustelun.

Sean Connery on tätä nykyä 85-vuotias näyttelijä, joka tunnetaan erityisesti roolistaan James Bondina lukuisissa Bond-elokuvissa. 

Lähde: Episodi

Lue myös:

    Uusimmat