Mainos

Epäilty myönsi tekonsa Espoon paloittelusurman tutkinnassa – kyseessä riitaisa pariskunta

Poliisi kertoo paloittelusurmasta epäillyn miehen myöntäneen tekonsa poliisin kuulusteluissa.

Tutkimuksissa on selvinnyt, että teko on tapahtunut tulipalossa tuhoutuneessa yksityisasunnossa Espoon Järvenperässä. Uhrin kuoleman aiheutti poliisin tietojen mukaan ulkoinen väkivalta. Tapaukseen ei epäillä osallistuneen muita henkilöitä.

Tutkinnanjohtaja rikoskomisario Lauri Hakkalan mukaan uhrilla sekä epäillyllä molemmilla on rikostaustaa. Kuulusteluissa epäilty on kuitenkin ollut yhteistyöhaluinen.

– Kiinniotettu tekijäksi epäilty henkilö on omaa osuuttaan tapauksesta nyt kertonut ja myöntänyt, että omalla toiminnallaan on uhrin kuoleman aiheuttanut. Motiivia vielä selvitellään, mutta niinkuin aiemmin on tullut ilmi, niin kyseessä on ollut riitaisia pariskunta, Hakkala kertoo

Molemmilla rikostaustaa

Parilla on ollut aiemminkin heidän välisiään tapauksia, jotka ovat tulleet myös poliisin tietoon. Hakkalalla ei kuitenkaan ole tarkkaa tietoa kuinka aiemmat tapaukset ovat edenneet.

– Molemmilla on kuitenkin rikoshistoriaa. Tekijällä nyt viimeisimpänä on taustalla vankilatuomio liittyen huumausaineisiin, mutta näiden aiempien tuomioiden ei epäillä liittyvän tähän tutkintaan, Hakkala sanoo.

Tutkinnassa selvitellään vielä onko tekijä ollut teko hetkellä huumausaineiden vaikutuksen alaisena, mutta Hakkalan mukaan tällä hetkellä todisteet viittaavat hyvin vahvasti siihen.

Hakkalan mukaan epäilty on ollut poliisin kanssa yhteistyöhaluinen ja kertonut kuulusteluissa asioita, jotka ovat auttaneet tutkinnan edistymistä.

– Sanoisin, että on ollut yhteistyökykyinen. Epäilty on halunnut aktiivisesti itsekkin tätä tekoa selvittää, kun on poliisin kiinniottamaksi jäänyt.

Poliisi epäilee, että asuinhuoneston palo ja ruumiin paloittelu, sekä siirtäminen on tehty rikoksen jälkien peittämiseksi. Poliisi tutkii tapausta tappona, hautarauhan rikkomisena ja tuhotyönä.

Tutkinta tulee jatkumaan vielä useita viikkoja. Hakkala epäilee, että ennenkuin syytepaketti on valmis, niin saattaa mennä vielä jopa kuukausia.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.