Mainos

Epäilty Hyvinkään ampuja Facebookissa: "Oli kivaa toverit"

Hyvinkään epäilty ampuja päivitti Facebook-statuksensa STT:n mukaan juuri ennen kuin alkoi ampua ihmisiä. Mies kirjoitti matkapuhelimellaan Facebookiin sanat: "Oli kivaa toverit" kello 1.39 lauantaiyönä.

STT:n haastattelema silminnäkijä kertoi heränneensä laukauksiin kello 1.45. Poliisi sai puolestaan ilmoituksen Uudenmaankadulla tapahtuneesta ampumisesta kello 1.53, ja ensimmäinen poliisipartio oli paikalla minuutin kuluttua.

Ampumisessa kuoli 18-vuotias nainen ja 19-vuotias mies. Lisäksi seitsemän muuta haavoittui. Heistä 23-vuotias naispoliisi on kriittisessä tilassa.

Epäillyn ampujan aiemmat päivitykset eivät viittaa ampumisen suunnitteluun, sillä edellinen päivitys hänen Facebook-sivullaan on yli kuukauden takaa ja koskee jääkiekkoa. On kuitenkin mahdollista, että hän on poistanut päivityksiään.

Hyvinkään ampumisten vuoksi perustettuun kriisipuhelimeen on tullut kolmisenkymmentä soittoa tapahtumista järkyttyneiltä nuorilta. Osa soittajista on ollut henkilöitä, jotka ovat olleet tapahtumapaikalla ampumisten aikaan, kerrotaan SPR:stä.

Kriisikeskuksen puhelinnumerot ovat 019415550 ja 019415551. Puhelin on avoinna huomisaamuun asti.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.