Entinen F1-kuski oli Red Bullin ykkösvaihtoehto – muut velvollisuudet estivät paluun

Viimeksi kuusi vuotta sitten formula ykkösissä kilpaillut Sebastien Buemi olisi saanut paikan palata kuninkuusluokkaan yhden kisan ajaksi, jos ei olisi ollut kiinni muissa velvoitteissaan, kertoo Red Bullin kuskiohjelman johtaja Helmut Marko.

USA:n F1-viikonloppu
C Morella!

Sunnuntai: USA:n GP klo 21.55, ennakkotunnelmat klo 20.35!

Kaikki F1-ajojaksot suorana C More Maxilla ja C More -suoratoistopalvelussa!

Tilaa C More ja aloita katselu vaikka heti.

Red Bull haki tämän viikonlopun Yhdysvaltain kisaan tuuraajaa tulokaskuski Pierre Gaslylle, jonka matka Japanin Super Formula -sarjan finaaliin osoittautui kuitenkin hukkareissuksi taifuunin peruttua kisan.

Gaslya tuuraamaan Texasiin saapui uusiseelantilainen Brendon Hartley, joka kuului vuoteen 2010 asti Red Bullin nuorten kuskien ohjelmaan, mutta ajopaikoista päättävän Markon mukaan kokeneempiakin vaihtoehtoja oli.

– Kun kävi ilmi, että tarvitsemme kuskin Toro Rossolle, halusimme jonkun omasta leiristämme, Marko kertoo Speedweekille.

– Sebastien Buemilla oli voimassa oleva sopimus Toyotan kanssa, mikä ei välttämättä olisi haitannut niin paljon, mutta ennen kaikkea DAMSin (Renault'n) kanssa, Marko jatkaa.

Viimeksi vuonna 2011 formula ykkösissä kilpaillut 28-vuotias Buemi on kilpaillut tällä kaudella Toyotalla Le Mans -sarjassa sekä Renault’lla sähköautojen Formula E -sarjassa.

55 F1-kisaa Toro Rossolla vuosina 2009-11 ajanut Buemi voitti päättyneellä Formula E -kaudella kuusi osakilpailua ja sijoittui loppupisteissä toiseksi.