Mainos

Entinen aliupseerioppilas syytteessä seksuaalisesta ahdistelusta

Ilmasotakoulun aliupseerioppilaan saamat syytteet seksuaalisesta hyväksikäytöstä ovat ensimmäiset puolustusvoimien historiassa. Jyväskylän käräjäoikeus antaa tuomionsa kahden naisen hyväksikäytöstä ensi viikon torstaina.

Epäilyjä seksuaalisista hyväksikäytöistä on ilmasotakoulun johtajan Kari Salmen mukaan ollut puolustusvoimissa aikaisemminkin. Lokakuinen, aliupseerikurssin juhlien jälkeinen tapaus Tikkakosken kasarmilla on kuitenkin ensimmäinen käräjille johtanut.

Syytteessä on parikymppinen juhliin Tikkakosken kasarmilla osallistunut mies. Humalassa ollut mies meni juhlien päätyttyä luvatta naisten tupaan ja ahdisteli samanikäisiä kurssikavereitaan.

Mies kotiutettiin epäilysten tultua julki. Puolustusvoimien aluetoimisto päättää miehen asevelvollisuuden jatkosta, kunhan oikeuskäsittely saadaan päätökseen.

Ahdistelun kohteeksi joutuneet naiset eivät saaneet fyysisiä vammoja. He palasivat palvelukseen heti tapausta seuranneella viikolla.

- Tämä oli ikävä ja ainutlaatuinen tapaus, joka toivottavasti myös jää sellaiseksi, Salmi sanoo.

Puolikurssijuhliin osallistui noin sata kurssilaista. Naisia heistä oli kymmenkunta. Miesten ja naisten tuvat sijaitsevat samassa rakennuksessa, mutta niitä ei pidetä lukittuna.

Salmi korostaa, että kyseessä oli yksityisen henkilön tekemä siviilirikos. Poliisitutkinnassa ei ole Salmen mukaan tullut esille mitään laiminlyöntejä ilmasotakoulun puolelta.

- Perustanamme on se, että palvelukseen tulee vain motivoituneita kavereita, joihin voi luottaa. Olemme tarkistaneet juhlakäytäntöjämme muun muassa alkoholitarjoilun suhteen. Ei voi silti sanoa, että alkoholi olisi tässä tapauksessa ollut primääri syy.

Miestä syytetään lisäksi palvelusrikkomuksesta. Oikeus käsitteli jutun suljetuin ovin Tikkakoskella, ja pöytäkirjat määrättiin salassapidettäviksi 40 vuodeksi. Oikeus antaa tuomion yhteydessä tapauksesta julkisen selosteen.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.