Entinen aikuisviihdetähti Rakel Liekki paljastaa itsestään salatun puolen

Yksi Suomen tunnetuimmista aikuisviihteen tekijöistä on ammatiltaan myös kuvataiteilija, joka on jäänyt erotiikka-alan ammatin varjoon.

Rakel Liekki järjestää hyvän ystävänsä Riikka Hyvösen kanssa Ylisöpö!-nimeä kantavan taidenäyttelyn Helsingin Showroom-galleriassa. Yli vuosi sitten alkunsa saanut projekti huipentuu näyttelyyn, jossa esillä on seitsemän naisten yhdessä tekemää maalausta.

– En ole viime vuosina esitellyt maalauksiani julkisesti, koska olen keskittynyt kuvataiteilijana enemmän performanssitaiteeseen. Sillä rintamalla olen ollut esiintymässä Ruotsissa asti, Rakel kertoo Viihdeuutisille.

Rakel kertoo nauraen sanoneensa vanhemmilleen jo nelivuotiaana, että hänestä tulee taidemaalari. Puheet eivät olleet ainoastaan pikkulapsen satuilua, sillä 15-vuotiaana neito muutti toiselle paikkakunnalle kuvataidelukioon.

– En ole aiemmin halunnut puhua niin paljon julkisesti tästä puolesta itsestäni. Minulla on ollut se tapa, että olen puhunut julkisuudessa vain siitä aiheesta, joka on ollut ajankohtainen työn kannalta kuten nyt esimerkiksi aikuisviihteen tekeminen.

– Koska kuvataide on mulle todella tärkeää olen viime vuosina edennyt sen suhteen varovaisesti, enkä ole huudellut tekemisistäni. Siinä missä julkisuus toki on taiteilijan työssäkin elinehto voi aiempi julkinen urani myös luoda väärinkäsityksen siitä, että vain vähän maalailisin muun ohella. Näin ei kuitenkaan ole, sillä valmistuin kuvataiteilijaksi jo ennen kuin olin julkisuudessa.

Rakel näyttää itsestään uuden puolen julkisesti näyttelyssään. Näyttelyn teemana on ylisöpöys, jossa inspiraation lähteenä ovat olleet kaikki ne asiat, jotka aiheuttavat Rakelissa ja ystävässä hilpeyden hihkaisuja.

– Olemme pyrkineet maalaamaan aiheita, joita tyttöinä rakastamme, mutta samalla kuvataiteilijoina häpeämme. Maalasimme kliseisiä kitsch-aiheita, joista ei saisi vakavan taiteen nimissä käsitellä, kuten esimerkiksi pilviä joilla on kasvot, sateenkaaria, kulma-aurinkoja sekä omia lemmikeitämme.

Rakelin ja Riikka Hyvösen taidenäyttely avautuu toukokuun 7. päivä ja on esillä kesäkuun 6. päivään.

(MTV3–ANN-MARI LEINONEN)

Lue myös:

    Uusimmat