Mainos

Ensin lähti elektroniikka, nyt kirjat – Akateemisen myynti hämmentää

Akateemisen kirjakaupan siirtyminen ruotsalaisen Bonnierin omistukseen hämmentää juhannuksen kirjaostoksilla ollutta Totti Salkoa.

– Stokka on aika vaikeiden haasteiden edessä ja on tietysti harmi, jos tämmöinen kruunun jalokivi kuin Akateeminen Kirjakauppa myydään ruotsalaisille, sanoo Totti Salko ja virnistää hieman viimeisen sanan kohdalla. 

Stockmannin vaikeudet ovat näkyneet jo pitkään. Yhtiössä on käyty liuta yt-neuvotteluita, karsittu väkeä ja luovuttu omasta elektroniikkamyynnistä. Nyt lähtevät kirjat. 

Tosin kirjamyynti jatkuu yhä Stockmannin tavarataloissa mutta ei omana toimintana. 

– Olemme hyvässä yhteistyössä Bonnierin kanssa sopineet, että asiakkaalle tarjotaan tulevaisuudessakin Stockmann-tavarataloissa kirjoja ja tästä lähdetään liikkeelle, sanoo Stockmannin kehitysjohtaja Tove Westermarck.

Yksityiskohtia hierotaan vielä muutama kuukausi ja kaupan on määrä toteutua lokakuun alkuun mennessä.

– Uskomme, että kirjat pääsevät hyvään kotiin Bonnierille ja heillä on mahdollisuus, kyky ja halu kehittää kirja-alaa ja tarjoamaa tulevaisuudessa. 

Antti Tuurin pokkarin juhannuslukemistoksi ostanut Totti Salko arvioi, että muutos voi olla myös mahdollisuus.

– Toivosin, että Akateeminen Kirjakauppa olisi edelleenkin vahvasti mukana kotimaisen kirjallisuuden esilletuomisessa ja tarjoaisi lukijoille ja asiakkaille hyviä elämyksiä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.