Mainos

Ensimmäinen maa kielsi Pokémon Go -pelin kansalaisiltaan – seuraavatko muut perässä?

Iranin valtio on päättänyt kieltää Pokémon Go -pelin pelaamisen vedoten kansalaistensa turvallisuuteen. 

Pokémon Go -peli on aiheuttanut viime aikoina paljon huolta viranomaisille ympäri maailmaa. Innokkaat pelaajat ovat aiheuttaneet harmia niin liikenteessä kuin kotipihoillakin. 

Nyt yksi maa onkin päättänyt kieltää pelin pelaamisen kansalaisiltaan vedoton sen aiheuttamiin turvallisuusongelmiin. Ennusteiden mukaan lähitulevaisuudessa myös muut maat saattavat ryhtyä samankaltaisiin toimiin.

Pelin vaikutuksia yhteiskuntaan seurataan tarkasti 

BBC:n raportin mukaan Iranin viranomaiset ovat kieltäneet Pokémon Go -älypuhelinsovelluksen turvallisuus näkökohtiin vedoten. Asiasta päätti kansalaistensa toimintaa verkossa valvova Virtual Spaces -neuvosto.

Iran on ensimmäinen maa, joka on antanut pelille täyskiellon. Ympäri maailmaa löytyy kuitenkin runsaasti tapauksia, joissa viranomaiset ovat pyrkineet rajoittamaan pelaajien toimintaa. Viime kuussa Indonesian viranomaiset kielsivät työntekijöitä pelaamaan peliä työvuorossa. Myös Singaporen viestintä- ja informaatio ministeri on ilmoittanut maan seuraavan tarkasti, millaisia vaikutuksia vaikutuksia pelillä on yhteiskuntaan.

Viime viikolla New Yorkissa astui voimaan säädös, joka kieltää seksuaalirikollisia pelaamasta peliä. Kaupungin kuvernööri Andrew Cuomon mukaan teknologian edetessä on huolehdittava siitä, että rikolliset eivät pysty hyödyntämään uusia väyliä rikostensa teossa.

Video: Suomessa pelin pelaamista ei ole vielä rajoitettu, joten ei kuin pelaamaan! 


Lähde: NZherald 

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.