Mainos

Ennustus jäi toteutumatta - Rooma ehjänä paikallaan

Ennustus, jonka mukaan Rooma tuhoutuisi maanjäristyksessä tänään, ei toteutunutkaan. Sen verran huolta vuosikymmenien takainen povaus aiheutti, että jopa viidennes kaupungin työntekijöistä ilmoittautui "sairaaksi" sekä suurin osa Rooman kiinalaiskaupunginosaa oli kiinni "perhesyiden" vuoksi.

Myös Rooman tunnetusti ruuhkainen liikenne on ollut tänään tavallista kevyempää.

Netissä levinnyt muinaisen ennustuksen maanjäristysuhka on kuitenkin hallinnut julkista keskustelua niin, että kaupungin viranomaiset ovat antaneet virallisia kehotuksia olla töissä ja yrittäneet osoittaa, ettei ennustukselle ole perusteita.

Ennustus on peräisin itseoppineelta "tiedemieheltä" Raffaele Bendandilta, joka kuoli yli 32 vuotta sitten. Miehellä on kuitenkin vahva maine, sillä hän ennusti yhden maanjäristyksen vuonna 1923 kahden päivän tarkkuudella ja sai Mussolinilta tunnustuksen.

Bendandin seismologiaa ja kosmologiaa eli tähtien ja planeettojen liikkeitä sekoittavan opin mukaan jättijäristys raunioittaisi Rooman 11.5. 2011.

Kyseessä on kuitenkin vain tulkinta Bendandin opeista, sillä toisen tulkinnan mukaan oikea päivä olisikin huhtikuun kuudes, vuonna 2521.

(MTV3 - Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.