Ennusteet paljastavat: Tammikuu selvästi tavanomaista kylmempi, kevät puolestaan lämpimämpi – yksi asia voi sekoittaa pakan

Nyt kannattaa viimein kaivaa lämpimämpää talvivaatetta ylle ulkona liikkuessa, sillä tammikuun säästä on muodostumassa tavanomaista kylmempää.

Kerroimme jo eilen, kuinka pakkanen pitää otteensa ja vielä kiristyy lähipäivien aikana. Jopa etelää myöten on ennustettu 20 asteen pakkasia loppuviikon aikana.

Nyt Foreca kertoo, että tammikuu on tuoreen kuukausiennusteen mukaan selvästi keskimääräistä kylmempi.

Esimerkiksi ensi viikolla keskilämpötilat voivat olla 3–6 astetta tavanomaista kylmempiä.

Kuun alkupuolella pakkaset kiristyvät 15–30 asteeseen.

Sen sijaan helmikuusta huhtikuulle vuodenaikaisennuste näyttäisi lämpötiloiltaan melko tavanomaiselta, etelässä jopa mahdollisesti hieman keskimääräistä lämpimämmältä.

– Tällä hetkellä jännitystä ylläpitävä polaaripyörre ja sen käyttäytyminen voivat johtaa kuitenkin kylmään helmikuun säähän, jolloin odotettavissa olisi myöhemmin lauhempi jakso. Täten lopputulos kolmen kuukauden vuodenaikaisennusteen keskimääräisestä säästä voisi olla selitettävissä, Salminen kertoo Forecan blogissa.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

"Maalis–toukokuussa enemmän lämpimämpiä jaksoja"

Vuodenaikaisennusteen mukaan tavanomaista lämpimämmän sään todennäköisyys kasvaa kevään edetessä.

– Maalis–toukokuussa koettaisiin jo enemmän keskimääräistä lämpimämpiä jaksoja, etenkin etelässä.

Salminen kertoo, että poikkeama olisi etelässä ja maan keskivaiheilla 0,5–1 astetta keskimääräiseen verrattuna, pohjoisessa mahdollisesti 0,5 astetta.

Lue myös:

    Uusimmat