Mainos

Ennuste: Useimmat matkoja myyvät www-sivut katoavat

Kaksi tutkimusyhtiötä ennustaa, että neljä viidestä Internetin kautta matkoja myyvästä sivustosta häviää viiden vuoden kuluessa. -Menestyviä sivuja ovat esimerksi Expedia.com, Priceline.com ja Travelocity.com - siis sivut, jotka ovat laadukkaita ja ulkoasultaan selkeitä, sanoo Bear Stearns -yhtiön edustaja Jason Ader. Vastaavanlaisen ennusteeseen antoi myös Jupiter Communications.

Lomaranta

Halpaan hintaan panostavat myyntisivut, kuten CheapTickets.com ja DiscountTickets.com eivät tule menestymään, uskovat tutkimusyhtiöt. Näiden yritysten sopimukset lentoyhtiöiden kanssa ovat peräisin ajalta, jolloin lennot varattiin useimmiten puhelimitse. Kun lentoja alettiin myydä Internetin kautta, lentoyhtiöidenkin on ollut pakko tarkastaa hinnoitteluaan.

-Vuoden sisällä asiakkaat voivat tilata lentolippunsa suoraan lentoyhtiöiden www-sivuilta, jolloin halpamyyntisivujen tarve pienenee. Myös jopa neljäsosa matkatoimistoista saattaa joutua vaikeuksiin, Ader sanoo. -Useiden toimistojen voitot ovat jo nyt pienentyneet, ja Internet uhkaa varastaa heiltä asiakkaat, hän kertoo MarketWatch.com:in haastattelussa.

Ader sanoo uskovansa verkossa toimivan matkakaupan tulevaisuuteen. Hän olettaa, että matkakaupan tuomat voitot nelinkertaistuvat muutaman vuoden sisään. Voitot kuitenkin kasautuvat pääosin alan suurimmille yrityksille.

Tutkimuksen mukaan verkossa matkoja tilaavat ihmiset ovat kiinnostuneita ennen kaikkea halvasta hinnasta. Samassa tutkimuksessa ilmenee, että 70 prosenttia verkon kautta lippunsa ostavista matkustajista uskoo saavansa lippunsa halvimpaan hintaan matkatoimistojen kautta. Vain 47 prosenttia uskoo saavansa liput halvimmin suoraan lentoyhtiöiden kautta.

(MTV3-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.