Mainos

Enestam: Maatalouden ympäristötuen jatko varmistettava

Ympäristöministeri Jan-Erik Enestamin mielestä Suomen tulee varmistaa maatalouden ympäristötuen vaikuttavuus kansallisin keinoin, jos tukisummat alenevat merkittävästi EU-budjetin takia.

-Vaikka budjettisovun saavuttaminen on hyvä asia, se ei saa vaarantaa Itämeren suojelua. Maatalouden ympäristötuki on merkittävin yksittäinen tapa vähentää hajakuormitusta vesistöihin, Enestam kommentoi viikonlopun sopua EU:n rahoituksesta.

Maatalous on panostanut ympäristönsuojeluun, mutta tästä huolimatta maatalouden kuormitus ei ole laskenut. Enestamin mukaan Lounais-Suomen alueella päästöjen on havaittu lisääntyneen. Suomenlahden rannikkovesien ja Saaristomeren rannikkovesien tila on jopa huonontunut.

-Ympäristötuen jatkuminen vähintään nykyisellä tasolla on Itämeren suojelun kannalta erittäin tärkeää, painottaa Enestam tiedotteessaan.

Enestamin mielestä on varmistettava, että maanviljelijät sitoutuvat valmisteilla olevaan maatalouden ympäristötukiohjelmaan. Seuraava ympäristöohjelma kattaa vuodet 2007-2013.

Valtioneuvosto hyväksyi Itämeren suojeluohjelman vuonna 2002. Ympäristöministeriö hyväksyi siihen perustuvan toimenpideohjelman viime kesäkuussa. Ohjelman maatalouteen liittyvät toimet keskittyvät mm. rehevöitymisen torjuntaan.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.