Energiaa elämään! Tiesitkö tämän superfoodista?

Väsyttääkö sinua usein, onko sinulla stressiä tai sairasteletko tasaisin väliajoin? Vika saattaa löytyä yksipuolisesta ruokavaliostasi. Kokeile näitä superfoodeja ja nosta energiatasosi uudelle tasolle!

Superfoodit ovat luonnonmukaisesti tuotettuja ruoka-aineita, joiden ainutlaatuisilla ominaisuuksilla on terveydelle hyödyllisiä vaikutuksia. Superfoodeilla onkin ollut tärkeä rooli myös vanhojen lääkinnällisten järjestelmien osana. Tämän päivän tieteellinen tutkimus on osoittanut todeksi eri superfoodien sisältämät valtavat ravinnepitoisuudet ja harvinaiset ainesosat.

Maca lisää energiaa

Maca tukee munuaisten toimintaa, lisää fyysistä suorituskykyä, antaa energiaa ja lievittää stressiä. Maca sisältää adaptogeeniä, jonka avulla keho kykenee mukautumaan haastaviin olosuhteisiin, kuten stressiin. Lisäksi se muun muassa tasapainottaa hormoneja sekä parantaa sekä miesten että naisten hedelmällisyyttä. Macaa käytetään hoitona impotenssiin, erktiohäiriöihin, vaihdevuosiongelmiin, liäämään energiaa sekä helpottamaan limakalvojen kuivumisesta syntyviä ongelmia. Lisäksi macaa käytetään säännöllistämään kuukautiskiertoa, selkeyttämään mieltä, parantamaan muistia, helpottamaan masennusta ja parantamaan unenlaatua.

Spirulina puhdistaa kehoa

Proteiinipitoinen spirulina sisältää etenkin urheilijoille ja kasvissyöjille arvokkaita ravinteita. Spirulina sisältää valtavan määrän kehollemme tärkeitä mineraalejä.Spiruliini auttaa lisäksi maksaa ja hermostoamme puhdistamaan haitallisia myrkkyjä kehostamme. Tutkijat pitävätkin spirulinaa erinomaisena välineenä kehon puhdistamiseen. Spirulina sisältää runsaasti varsinkin B-ryhmän vitamiineja sekä beetakaroteenia ja välttämättömiä rasvahappoja. Rasvahapot ylläpitävät solujen seinämien rakennetta ja ovat tärkeitä tulehdusten ehkäisyssä. Spirulina on todettu parantavan myös ihon kuntoa ja tukevan immunijärjestelmän toimintaa. Spirulina saattaa ehkäistä allergioiden syntymistä.

Goji-marja piristää

Goji-marjojen avulla keho pystyy mukautumaan haastaviin olosuhteisiin, kuten stressiin. Jatkuva stressi puolestaan saattaa heikentää immuunijärjestelmää, ruuansulatusta ja hormonitoimintaa. Goji-marja vahvistaa kehon immuunijärjestelmän toimintaa ja piristää niin kehoa kuin mieltä. Goji-marjan on todettu lisäävän myös seksuaalista halukkuutta.

Raaka kaakao tuottaa hyvää oloa

Kaakao suojelee kehoamme muun muassa erilaisilta sydänsairauksilta, kuten sydänkohtauksilta. Raaka kaakao sisältää enemmän antioksidantteja kuin mustikka, goji-marja, acai-marja, punaviini ja kranaattiomena yhteensä.Kaakao ja on loistava lähde erityisesti magnesiumille, raudalle, mangaanille, kromille, rikille, kuparille ja sinkille. Lisäksi kaakao on erittäin hyvä kuitujen lähde. Kaakon uniikit ominaisuudet liittyvät kuitenkin kaikkein selkeimmin aivojemme toimintaan ja hyvän olon tuntemuksiimme.

Kookos tukee immuunijärjestelmää

Kookospähkinöiden saturoidut rasvahapot auttavat uudistamaan ikääntymisen vanhentamaa ihoa, parantamaan hermoston toimintaa, lisäämään äidinmaidon tuotantoa ja säilömään miehen siemennestettä. Rasvahapot tukevat immunijärjestelmämme toimintaa, kilpirauhasta, hermostoa, ihon kuntoa ja tarjoavat myös nopeaa energiaa. Kookosöljyä voit käyttää ruonlaitossa paistamiseen tai leivontaan, lisäksi voit käyttää kookosöljyä iholle ryppyvoiteen tavoin.

Riika Nykänen/MTV3

Lue myös:

    Uusimmat