"En usko, että tällä on Jokereihin vaikutusta" – kannattajayhdistyksen johtohahmo avaa boikottipäätöksen taustoja

5:44
"En usko, että tällä on Jokereihin vaikutusta" – Roope Räty Jokerien kannattajayhdistyksestä kertoo Jokerit-boikotin taustoista.

Helsingin Jokerit aloittaa KHL-kautensa torstaina Minskissä, kun se kohtaa paikallisen Dynamon. Ottelu on ollut suurennuslasin alla Valko-Venäjän kärjistyneen poliittisen tilanteen vuoksi.

Jokerien matkustaminen Minskiin on kyseenalaistettu laajasti. Seuran kannattajayhdistys Eteläpääty ilmoitti keskiviikkona boikotoivansa Jokerien kotiotteluita toistaiseksi, jos joukkue pelaa Minskissä. 

Yhdystyksen varapuheenjohtaja Roope Räty ei usko boikotin vaikuttavan seuran toimintaan.

– En usko, että tällä on Jokereihin suoraan vaikutusta, pelataanko ottelua vai ei. Takana on niin kova paine, että ottelu pelataan. Minusta meidän faneina pitää pystyä ottamaan kantaa asoihin, joista olemme seuran kansa eri mieltä, Räty kommentoi MTV Uutiset Liven haastattelussa.

Voit katsoa koko haastattelun yllä olevalta videolta.

Eteläpääty julkaisi viime viikolla kannanoton, jossa se asettui tukemaan Jokereita, mikäli seura päättäisi antaa vastustajalle luovutusvoiton, eikä matkustaisi Minskiin. Samalla yhdistys ilmaisi tukensa Dynamo Minskin kannattajayhdistykselle, joka on päättänyt boikotoida joukkueensa otteluita.

Räty kertoo, että yhdistyksen hallituksen keskustelleen Minskin tilanteesta vuosikokouksessaan. Päätös boikotista syntyi helposti.

– Se oli hallituksella yksimielinen näkemys, kun koimme ettei edellisellä ollut vaikutusta.

Jokerien on määrä matkustaa Minskiin torstaina ja jatkaa illan ottelun jälkeen suoraan seuraavalle ottelupaikkakunnalle Latvian Riikaan.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja