"En usko, että se on terveellistä" – Kimi Räikkönen tekee selväksi, mistä hänen toiminnassaan on kyse

Tulosruutu 20 vuotta sitten: Kimi Räikkönen debytoi F1:ssä ikimuistoisella tavalla – näin jäämies kommentoi uran avauskisaansa suorituksen jälkeen 1:59
Kimi Räikkönen debytoi F1:ssä vuonna 2001 – näin Jäämies kommentoi uransa avauskisaa suorituksen jälkeen.

Kimi Räikkönen tunnettiin F1-varikoilla persoonana, joka ei antanut muiden odotusten ja toiveiden juuri hänen käytökseensä vaikuttaa. Nyt suomalainen avaa toimintatapaansa omin sanoin.

Uransa viime kauteen päättänyt, yleensä vähäsanaisesti median edessä esiintynyt "Jäämies" Räikkönen oli vuodesta toiseen suosituimpia F1-kuljettajia. Vuoden 2007 maailmanmestari sanoi Autosportille ensin, ettei tiedä, miksi fanit pitivät hänestä, mutta pohti kuitenkin suosiotaan perään analyyttisesti.

– Ehkä koska olin, mitä olin. Johdonmukaisesti outo tai miksi ikinä sitä kutsuukaan! Se oli minulle normaalia, mutta ei ehkä kaikille ulkopuolella. Olen kuitenkin tehnyt tämän täsmälleen omilla ehdoillani suurimmaksi osaksi joka tapauksessa, Räikkönen sanaili.

Suomalaisen mukaan kuninkuusluokan mylläkästä selviytyäkseen hänelle oli tärkeää tehdä niin kuin hän koki hyväksi sen sijaan että olisi yrittänyt miellyttää muita. Alussa tämä on Räikkösen mukaan vaikeampaa, koska kuljettajaa halutaan muovata jonkinlaiseksi. Kun tähän ei kuitenkaan alistu, muut Räikkösen mukaan "tavallaan luovuttavat" sen sijaan että yrittäisivät muuttaa kuskia.

– Olen iloinen, että taistelin alussa, koska tämä on näin selvästi paljon helpompaa. Sen jälkeen on paljon vaikeampaa yrittää olla joku muu.

Räikkönen pohti, että hetken voi tehdä niin kuin ihmiset pyytävät tekemään tai olla sellainen kuin muut haluavat henkilön olevan.

– En kuitenkaan usko, että se on kovin hyvää tai terveellistä pitkällä aikavälillä, suomalainen summasi.

Lue myös:

    Uusimmat