Mainos

Emu-kannatus ennallaan

Kansalaisten asenteet Euroopan talous- ja rahaliitto Emua kohtaan ovat säilyneet ennallaan, ilmenee Eurooppalainen Suomi -yhdistyksen Taloustutkimuksella teettämästä mielipidekyselystä.

Lokakuussa tehdyn kyselyn mukaan Suomen liittymistä Emuun vastustaa 41 prosenttia kansalaisista. Emun kannattajiksi ilmoittautui 37 prosenttia. Kannastaan epävarmoja oli runsas viidennes.

Syyskuussa tehdyssä vastaavassa kyselyssä Emun vastustajia oli 42 prosenttia ja kannattajia 38 prosenttia. Tämä kysely tehtiin ennen kuin sosiaalidemokraatit ja keskusta olivat esitelleet omat Emu-linjauksensa.

Puolueiden linjaukset eivät vaikuttaneet juurikaan kokonaislukuihin, mutta Sdp:n kannattajien keskuudessa niillä oli merkitystä. Puolueen kannattajissa Emun vastustajien määrä putosi lokakuussa 32 prosenttiin syyskuun 40 prosentista. Keskustan kannattajien mielipiteet säilyivät jokseenkin ennallaan, heistä Emua vastustaa 60 prosenttia.

Asenteet jakautuvat sukupuolen ja asuinpaikan mukaan

Kokonaisuudessaan kansalaisten Emu-asenteet jakautuvat pitkälle sukupuolen ja asuinpaikan mukaan. Eniten kannatusta talous- ja rahaliitto kerää miesten ja Etelä-Suomessa asuvien keskuudessa. Emua vastustavat leimallisimmin naiset sekä Pohjois- ja Keski-Suomessa asuvat.

Eurooppalainen Suomi -yhdistys teetti kyselyn Taloustutkimuksella. Siihen haastateltiin lokakuun aikana 1004 henkilöä 76 paikkakunnalla. Heiltä kysyttiin, tulisiko eduskunnan kannattaa vai vastustaa Suomen osallistumista Emun kolmanteen vaiheeseen hankkeen toteutuessa vuoden 1999 alusta.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.