Asukas näki hämärässä Turun keskustan rappukäytävässä käärmeen ja soitti hätäkeskukseen – pelastuslaitosta odotti huvittava näky

Rappukäytävässä havaittu käärme osoittautui leluksi.

Myöhään tiistai-iltana pelastuslaitos sai hälytyksen Turun Läntiselle Pitkäkadulle eläimen pelastamisesta. Hälytyksen oli tehnyt kerrostalon asukas havaittuaan rappukäytävässä käärmeen.

Paikalle saavuttuaan pelastusyksikkö laittoi rappukäytävän valot päälle ja huomasi, että aidoksi käärmeeksi luultu esine olikin lelu.

Paloesimies Juha Nieminen kertoo MTV Uutisille, että kyseessä oli noin 15-senttinen  kuminen käärme, joka ei ollut kovin aidon näköinen.

– Siinä oli varmasti mielikuvitus tehnyt tepposia. Pimeässä tulee helposti näköharhoja, Nieminen sanoo.

Niemisen mukaan pelastuslaitos otti lelun pois rappukäytävästä ja lähti pois.

– Se oli noin kahden minuutin keikka. Kukaan ei ollut meidän käsityksemme mukaan mitään aktiivista pilaa tehnyt, vaan lelu oli todennäköisesti jäänyt vahingossa joltakin lapselta.

Pelastuslaitos hälytetään paikalle useita kertoja vuodessa käärmehavaintojen takia sisätiloissa. Nieminen kertoo, että kalustoon kuuluvat käärmepihdit, joilla saadaan käärmeestä kiinni ilman, että se vahingoittuu.

Katso videolta, kun aikaisemmin tänä vuonna Helsingin Pohjois-Haagassa aamuöinen vessakäynti sai yllättävän käänteen – asukas löysi kylpyhuoneensa lattialta sinne kuulumattoman kuningaspytonkäärmeen.

0:22


Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja