Emämunaus loppusuoralla – vapautus armeijasta jäi sadasosan päähän

Eteläkorealaisluistelijan ennenaikainen juhlinta maksoi maan viestijoukkueelle voiton Aasian mestaruuskisoissa. Ykköspaikan menetys tuntui erityisen karvaalta, sillä voitolla viestijoukkueen jäsenet olisivat saaneet vapautuksen armeijasta.

Etelä-Korean Cheol-won Jung juhli voittoa Taiwanin Yu-Lin Huangia vastaan hieman liian aikaisin pikaluistelun 3000 metrin viestikilpailussa Aasian mestaruuskisoissa. Eteläkorealainen luuli voittaneensa ja nosti kädet pystyyn ennen maalia, mutta Taiwanin mies kurotti luistimensa ensimmäisenä maaliviivan yli senttien erolla.

Voit katsoa täpärän tilanteen alla olevalta videolta.

Jos video ei näy, voit katsoa sen tästä linkistä.

Eroa maiden välille kertyi yksi sadasosa, mikä otti koville.

– Tein melko ison virheen. En tullut maaliviivalle täysillä. Pudotin suojaukseni liian aikaisin. Olen erittäin pahoillani, Jung sanoi Reutersille.

Taiwanin Huang luuli jo hävinneensä, mutta hurja kurotus toikin voiton.

– Ajattelin, että onpa sääli, että olen noin vähän perässä. Sitten tulokset tulivat taululle ja niistä näkyi, että voitin sadasosalla. Se oli ihme, Huang totesi ratkaisusta.

Jungin ja viestijoukkueen In-ho Choin kannalta tappio oli erityisen kirvelevä. Etelä-Koreassa miehet joutuvat suorittamaan asepalveluksen samaan tapaan kuin Suomessa, paitsi Etelä-Koreassa asepalvelus kestää 18 kuukautta. Aasian kisojen kulamitalilla asepalveluksesta olisi saanut vapautuksen, mutta luistelijoiden osalta vapautus jäi yhden vaivaisen sadasosan päähän.

 

Lue myös:

    Uusimmat