EM-kisojen raivotuuletus halutaan tutkintaan – kapteeni joutui rauhoittelemaan nappaamalla naamasta kiinni

Pohjois-Makedonian jalkapalloliitto (FFM) on pyytänyt Euroopan jalkapalloliitto Uefaa tutkimaan Itävallan Marko Arnautovicin reaktion tekemäänsä maaliin sunnuntain kohtaamisessa.

Itävalta voitti EM-kisadebytantti Pohjois-Makedonian 3-1-lukemin. Arnautovic oli tullut vaihdosta sisään ja hän vaikutti raivokkaalta osumansa jälkeen. Joukkueen kapteeni David Alaba joutui nappaamaan Arnautovicin naamasta kiinni, jotta tämä rauhoittuisi.

Serbialaistaustainen pyysi anteeksi Pohjois-Makedonian faneihin kohdistunutta reaktiotaan, mutta kielsi käyttäneensä rasistista kieltä. FFM kertoi, että Arnautovicin kommentit kohdistuivat albanialaiset juuret omaavaan Pohjois-Makedonian Ezgjan Alioskiin

Serbia ei ole tunnustanut sen entisen provinssin Kosovon itsenäisyyttä ja samalla on olemassa historiallisia jännitteitä Serbian sekä Albanian ja Pohjois-Makedonian välillä.

– FFM tuomitsee Itävallan pelaajan Marko Arnautovicin maalinteon jälkeisen nationalistisen purkautumisen. Olemme lähettäneet Uefalle virallisen kirjeen, jossa vaadimme kovinta mahdollista rangaistusta, FFM tiedotti maanantaina.

– Olemme aina nationalismia, syrjintää ja loukkauksien sekä purkautumisen muita muotoja vastaan, mitkä eivät ole jalkapallon hengen ja arvojen mukaisia. Nousemme aina puolustamaan joukkueen pelaajia, missä he ikinä pelaavatkin, FFM jatkoi.

Lue myös:

    Uusimmat