EM-kisajärjestäjien piinallinen sekoilu oli viimeinen pisara – Ruotsin joukkueenjohtaja raivona: "Olen tulossa täysin hulluksi"

Ruotsin joukkueenjohtaja Kajsa Bergqvist on menettänyt täydellisesti uskonsa yleisurheilun EM-kisojen toimitsijoihin ja tuomaristoon. Yleisurheilulegenda kertoi Aftonbladetille sunnuntai-illan tapahtumien olleen "viimeinen pisara".

Lauantaina läpi illan EM-kisojen tuomariston luona ravannut Kajsa Bergqvist, Ruotsin yleisurheilumaajoukkueen johtaja, menetti sunnuntaina täysin malttinsa 200 metrin juoksijan Erik Erlandssonin kohteluun.

Välierissä saman ajan 20,52 tshekkijuoksijan Tomas Nemejcin kanssa juossut Erlandsson pudotettiin sunnuntaina finaalista, vaikka Nemecjin nimi lisättiin loppukilpailuun aikavertailun perusteella. 

Armottoman väännön ja setvimisen jälkeen Bergqvist onnistui kuitenkin saamaan juryn vakuutettua Erlandssonin ansaitsevan paikan 200 metrin finaalissa.

– On täysin mielenvikaista, että urheilija altistetaan tällaiselle. Ensin hän sai paikan finaalissa, sitten se otettiin pois, annettiin jälleen takaisin ja sitten he sanoivat sen olevan 100-prosenttisesti varma – ja sitten se vietiin uudelleen, Bergqvist sadatteli Aftonbladetille.

– En tiedä, koska olisin ollut näin raivoissani viimeksi, olen tulossa täysin hulluksi. Mitä kaikkea viime päivinä muutenkin on tapahtunut. Tämä oli vain viimeinen pisara.

Bergqvist ei ymmärrä EM-kisajärjestäjien arpomista, sillä hänen mukaansa säännöt olivat täysin selvät. Lopulta Erlandsson sai kuitenkin paikan maanantai-illan loppukilpailuun. Suomen aikaa kello 23.50 juostavassa 200 metrin finaalissa viivalle astelee yhdeksän juoksijaa.

– Olin jo menettänyt uskoni kisaorganisaatioon, Bergqvist tunnusti.

Bergqvistin turhautuminen on ymmärrettävää, sillä hän joutui vääntämään lauantaina miesten 100 metrin finaalin ratkaisusta, jossa vilppilähdön ottanut ja hylkäysuhan alla juossut italialaisjuoksija Chituru Ali nappasi hopeaa. Häntä ei rangaistu vilpistä, vaikka Ruotsi teki protestin. Jos Ali olisi hylätty, Ruotsin Henrik Larsson olisi noussut EM-pronssimitalistiksi.

Lisäksi Bergqvist poltti päreensä naisten kiekkofinaalista, jossa alun perin viidenneksi yltäneen Ruotsin Vanessa Kamgan kolmas heitto hylättiin Ranskan tekemän protestin vuoksi. Kun Kamgan heitto hylättiin, myös hänen jatkokierroksien heittonsa mitätöitiin. Näin neljännellä kierroksella irronnut ennätys 67,21 poistettiin pöytäkirjoista, ja Kamgan sijoitus putosi yhdeksänneksi.

Bergqvistin mukaan Kamgan kolmas heitto oli mitattu alun perin väärästä paikasta, koska toimitsijat olivat heittopaikalla väläyttäneet punaista valoa yliastumisen merkiksi, mikä sekoitti mittaajan pasmat.

– Tämä oli niin paha virhe, ettei tällaista pitäisi tapahtua. Melkoinen soppa, Bergqvist sanoi SVT:lle.

Lue myös:

    Uusimmat