Elvikselle hittejä nikkaroinut muusikko on kuollut

Elvikselle muun muassa kappaleen Suspicious Minds tehnyt lauluntekijä-muusikko Mark James on kuollut. 

Lauluntekijä-muusikko Mark James on kuollut 83-vuotiaana. Hän oli tunnettu muun muassa kappaleesta Suspicious Minds, jonka hän teki Elvis Presleylle

James kuoli kotonaan Nashvillessä Tennesseessä 8. kesäkuuta. Jamesin perhe sanoi lausunnossaan, että hänen elämää suurempi persoonallisuutensa täytti ja hymynsä valaisi jokaisen huoneen, missä hän oli. 

– Hän oli valloittava tarinankertoja, jolla oli suloisin hymy, tarttuvin nauru ja pilke silmäkulmassaan, joka ei koskaan himmennyt, lausunnossa sanotaan.

Vuonna 1968 James levytti oman versionsa Suspicious Minds -kappaleesta, jonka sanat kumpuavat hänen omasta elämästään. Hän oli naimisissa, mutta hänellä oli edelleen tunteita lapsuudenystäväänsä kohtaan. 

– Se oli minulle hämmentävää aikaa. Minusta tuntui siltä, että me kaikki kolme olimme ansassa, josta emme voineet kävellä ulos, James kertoi aiemmin.

Vuotta myöhemmin kappaletta ehdotettiin Elvikselle, ja hän sekosi siitä. Elvis käytti omassa versiossaan täsmälleen samaa sovitusta kuin James. Kappale nousi listaykköseksi vuonna 1969.

Lauluntekijä on kirjoittanut Elvikselle myös kappaleet Always On My Mind, It’s Only Love, Moody Blue ja Raised on Rock

Jamesin sävellyksiä ovat levyttäneet tai coveroineet muun muassa Willie Nelson, Bill Withers, Brenda Lee, Jay-Z, Pet Shop Boys ja Michael Bublé. Hän on tehnyt musiikkia myös itselleen ja julkaissut musiikkia oman yhtyeensä Mark James Trion kanssa. James opiskeli aikoinaan myös elokuvamusiikkia. 

Vuonna 2000 hänet nimettiin yhdeksi 1900-luvun parhaista lauluntekijöistä Paul McCartneynElton Johnin  ja Holland-Dozier-Hollandin rinnalla.

James valittiin Songwriters Hall of Fameen vuonna 2014, ja hänet on merkitty myös Texasin Songwriters Hall of Fameen, New Yorkin Songwriters Hall of Fameen ja Nashvillen Songwriters Hall of Fameen.

Lähde: BBC

Lue myös:

    Uusimmat