Elon Muskin uusin yritys hämmentää – allekirjoitti aiemmin liiketoimintaa vastustavan vetoomuksen

Teslan ja SpaceX:n toimitusjohtaja Elon Musk on lanseerannut tekoäly-yrityksen xAI. Yritys kertoo, että sen missiona on ”ymmärtää maailmankaikkeuden todellinen luonne”.

Yrityksen johtaa Musk itse. Mukana on insinöörejä, jotka ovat aiemmin työskennelleet kilpailijoille DeepMindille ja OpenAI:lle, sekä entisiä Google, Microsoft sekä Teslan työntekijöitä. 

Muskin uusin projekti haastaa OpenAI:n hallitsevaa asemaa. OpenAI on tunnettu ChatGPT-ohjelmistosta. ChatGPT:tä taas on laajasti kritisoitu muun muassa vastuttomuudesta ja arvaamattomuudesta. 

Mielenkiintoinen seikka xAI:ssa on, että maaliskuussa Elon Musk oli yksi tekoälyteknologian kehittäjille suunnatun avoimen kirjeen allekirjoittaneista. Kirjeessä vaadittiin OpenAI:ta ja muita yrityksiä pysäyttämään tekoälykokeensa välittömästi vähintään kuudeksi kuukaudeksi.

Musk ja Jared Birchall – joka on hallinnut Muskin varallisuutta – rekisteröivät Nevadassa yrityksensä Nevadassa vain kaksi viikkoa ennen avoimen kirjeen julkaisua, uutisoi Financial Times.

 

 

 

 

Lue myös:

    Uusimmat