Mainos

Elokuvasäätiö pohtii Mannerheim-tuen uudelleen

Suomen elokuvasäätiö ei myönnä Mannerheim-elokuvalle tukea, ennen kuin rahoitus on täysin varma. Säätiön lupaama kokonaisrahoitus jälkituki mukaan luettuna on 800 000 euroa.

Mannerheimin tuottaja Markus Selin kertoi Berliinin elokuvajuhlilla Helsingin Sanomille, että elokuva toteutuu, vaikka kassasta puuttuu yhä 1,2 miljoonaa euroa. Selin aikoo HS:n mukaan kerätä puuttuvat rahat "isänmaallisista piireistä tai omasta pussistaan". Tällä hetkellä tuotantoyhtiö Liberty Production ilmoittaa kokonaisbudjetiksi 12,7 miljoonaa euroa.

Selin allekirjoitti sunnuntai-iltana Berliinissä rahoitussopimuksen saksalaisen Global United Entertainment -yhtiön kanssa.

- Rahoitus järjestyy ja elokuva toteutuu, vakuuttaa MTV:n uutisten tavoittama saksalaisyhtiön tuottaja Harald Reichebner.

Tuelle jatkoaika

Suomen elokuvasäätiö (SES) myönsi viime vuoden alussa Mannerheimille 470 000 euron tuotantotuen. Lisäksi elokuvalle on luvattu noin 330 000 euroa jälkitukea sen valmistumisen jälkeen. SES ei maksa tuotantotukia, ennen kuin rahoitus on kokonaan kasassa ja elokuvan tekeminen käytännössä alkaa.

SES:n tukipäätökset ovat aina voimassa puoli vuotta, joten Mannerheimin saama tuki olisi voinut raueta jo viime vuoden elokuussa. SES myönsi kuitenkin elokuvalle kolmen kuukauden jatkoajan, koska filmin tuotantoyhtiö vakuutti, että rahoitus on varmistumassa.

"Hyvin tärkeä elokuva"

- Mannerheim on hyvin tärkeä elokuvahanke. Haluamme jatkoajalla auttaa elokuvan toteutumista, kertoo Mannerheimista elokuvasäätiössä päättänyt tuotantoneuvoja Jukka Asikainen.

Myös kolmen kuukauden jatkoaika umpeutui tammikuun lopulla.

- Odotammekin pian Liberty Production -yhtiöltä tietoja elokuvan toteuttamisesta. Tutkimme säätiössä asiaa ensi viikolla, kunhan Berliinin filmijuhlat ovat ohi, kertoo Berliinistä tavoitettu Asikainen.

Asikainen ei tiennyt vielä maanantaina mitään Helsingin Sanomien jutusta eikä Selinin solmimasta sopimuksesta saksalaisyhtiön kanssa.

- Tuki on joka tapauksessa harkittava uudelleen. Sitä ei myönnetä, jos elokuvan muu rahoitus ei ole varma, kertoo Asikainen. Tämä on elokuvasäätiön normaalia päätöksentekoa, joka koskee kaikkia elokuvia.

Jäädytetty tuki muilta pois

Suomen elokuvasäätiön lupaama kokonaistuki, 800 000 euroa, on suomalaiselle elokuvalle on iso raha. Samalla kun säätiö joustaa aikatauluissa, jotta elokuva toteutuisi, Mannerheim on myös tietynlainen kiviriippa. Mannerheim-rahat ovat olleet jo yli vuoden jäädytettyinä säätiön tukibudjetissa, vaikka mitään ei ole tapahtunut. Näin ollen tämä tuki on koko ajan pois joltain toiselta elokuvalta.

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.