Elokapinasta tuima vääntö Pöllöraadissa: "Mielenosoitusnarsismi tulee mieleen, kuin seurattaisiin kirppusirkusta"

11:22
Pöllöraati kysyi: Onko autotiellä makaaminen oman asiansa ajamiseksi hyväksyttävää? Ja melkoiseksi debatiksihan keskustelu yltyi – katso:

MTV:n Uutisaamussa käytiin railakasta keskustelua Elokapinasta ja sen käyttämistä toimintatavoista. Erityisesti Ilta-Sanomien politiikan toimittaja Timo Haapala ja MustReadin päätoimittaja Anne Moilanen ottivat tiukkasanaisesti yhteen.

Elokapinan 10-päiväinen niin sanottu Syyskapina päättyi tänään poliisin ottaessa kiinni 51 mielenosoittajaa, jotka tukkivat Valtioneuvoston linnan kulkuväyliä.

3:52

Jos useamman kerranHelsingin liikenneväyliä katkaisseen niin sanotun Syyskapinan tarkoituksena oli saada Elokapina otsikoihin, niin siinä liike kiistattu onnistui. Mutta entä se ilmastonmuutos, onko siitä puhuttu?

– Mielenosoitusnarsismi tulee lähinnä mieleen. Ei tule mieleen ilmakehä, ei päästöt, eikä tulvat. "Me ollaan tekijöitä". Pitää puhua Elokapinasta, ei niinkään ilmastosta. Kuin seurattaisiin kirppusirkusta. Kuka tässä on ilmastosta puhunut sanaakaan, kun seurataan, miten nuoria kannetaan, Haapala toteaa.

MustReadin Moilanen kuitenkin muistuttaa, että teitä tukkimalla saa huomiota.

– Jos ajattelee mikä heitä ajaa, niin huoli ilmastosta, maapallon tulevaisuudesta, lajimme selviämisestä. Siinä tien tukkiminen on pieni juttu, Moilanen sanoo.

– He onnistuvat ärsyttämään keskiluokkaista kansalaista ihan ansiokkaasti. Ovat he minunkin elämääni häirinneet, mutta olen sen toistaiseksi kyennyt sietämään, Moilanen jatkaa.

Moilanen: Elokapina vaatii mahdottomia

Haapanen ihmettelee, miksi Elokapina osoittaa mieltään Suomessa, jonka hän katsoo olevan maailman johtavia tekijöitä ilmastonmuutoksen torjunnassa.

Uutisaamu nähdään MTV3-kanavalla joka arkiaamu kello 6.25-9.30 välisenä aikana. 

Ohjelma on katsottavissa myös mtv-palvelussa ja MTV Uutiset Livessä

– Jos maailman tuho sekuntiakaan hidastuu tällä touhulla, niin ihmettelen. Pikkuisen huvittaa, että Suomen Mannerheimintiellä ratkaistaan koko ilmastonmuutos, Haapala heittää.

Elokapina on kertonut jatkavansa mielenosoituksia niin pitkään, että hallitus suostuu sen vaatimuksiin. Listalta löytyvät niin hiilineutraali Suomi kuin ilmastohätätilan julistaminenkin.

– Elokapinan tavoite on joka maassa vaikuttaa hallituksen politiikkaan. Elokapina vaatii, että (Suomen) pitäisi olla hiilineutraali vuonna 2025. Se ei ole mahdollista, Moilanen toteaa.

MTV Uutiset seurasi Elokapinan syksyisiä mielenosoituksia seuranta-artikkelissa, jonka pääset lukemaan täältä.

3:52
MTV paikalla: Poliisi hajoittaa Elokapinan mielenosoituksen.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja