Elokapinan mielenilmaus Helsingin Pitkälläsillalla ohi: Poliisi kertoo ottaneensa kiinni 123 kadunvaltaajaa – liikenne kulkee jälleen

MTV Uutiset Live seuraa: Poliisi aloitti Elokapinan hajaannuttamisen, mielenosoittajia kannetaan linja-autoihin 2:04
Video: Näin poliisi aloitti mielenosoittajien kantamisen linja-autoihin.

Ilmastoliike Elokapina jatkoi Syyskapinaansa ja pysäytti liikenteen Pitkälläsillalla Hakaniemessä Helsingissä kello kuuden jälkeen illalla. Poliisi määräsi kokoontumisen päättymään.

MTV Uutiset Live kertoo ja näyttää kun tapahtuu. Se on toimitus, joka elää uutispäivää kanssasi.

Seuraa jatkuvaa lähetysvirtaa yhden ruudun kautta osoitteessa mtvuutiset.fi ja MTV Katsomossa.

Helsingin poliisi kertoi iltakymmeneltä, että ajorata Pitkälläsillalla on tyhjä ihmisistä ja liikenne sujuu normaalisti. Poliisi kertoo ottaneensa kiinni yhteensä 123 henkilöä. Kiinniotot sujuivat rauhallisesti.

Aiemmin illalla poliisi totesi mielenilmauksen kadunvaltaukseksi. Poliisi otti kiinni heitä, jotka eivät noudata poliisin poistumiskäskyä. Paikalla on ollut 20–30 poliisia. 

Elokapinan mukaan mielenosoitukseen oli osallistumassa noin 250 henkilöä. Poliisin arvion mukaan paikalla on ollut 100–200 ihmistä.

– Liikenteen katkaisu Pitkälläsillalla on reaktio nykyisen hallituksen haluttomuudelle tunnistaa ilmastokriisi hätätilaksi, ja ryhtyä hätätilanteen mukaisiin nopeampiin päästövähennyksiin, Elokapina kertoi tiedotteessaan.   

Juttu jatkuu kuvan ja videon jälkeen.

Katso video: Näin poliisi käskytti väkijoukkoa hajaantumaan. 

Elokapina kolmatta tuntia ajoradalla Helsingin Pitkälläsillalla – poliisi kuulutti määräyksiä mielenosoittajille 1:09

Poliisin mukaan mielenosoituksesta aiheutui kohtuutonta liikennehaittaa.  

– Nythän meillä on jo kokemusta. Todennäköisesti toimitaan samalla tavalla kuin aiemminkin: haalitaan kalustoa ja henkilöstöä ja sen jälkeen alamme purkamaan kadunvaltausta sillalta, komisario Jarmo Heinonen sanoi MTV Uutiset Livessä noin kello seitsemän aikaan.

Viime viikolla poliisi hajoitti kaksi Elokapinan mielenilmausta Helsingin Mannerheimintiellä. Molemmista otettiin kiinni yli 100 mielenosoittajaa. 

Mielenosoituksella oli vaikutuksia myös julkiseen liikenteeseen ja bussi- sekä ratikkavuoroja peruttiin ja muutettiin.

Juttua oikaistu 6.10.2021 klo 20.49: Liikenne ei ollut vielä avautumassa, vaikka jutussa niin väitettiin. 

Lue myös:

    Uusimmat