Mainos

Ellenin aseman keittiö ja säilytystilat

Ellenin uusi asunto valmistui keittiön myötä. Sinne tuli kiiltävät, punaiset ja valkoiset kaapit ja kvartsipintainen saareke – ja kaiken kruunaa teräkseen painettu, taloon sopiva kuva.

Ellenin isosta keittiöstä tuli kiiltävä ja punavalkoinen.

– Kaapit ovat hiukan tavanomaista korkeammalla, tilahan on korkea. Keskellä on iso saareke. Ja työtason ja yläkaapiston väliseen seinään tulee tosi upea, iso kuva!

Työtaso on poikkeuksellisesti 700 millimetrin levyinen. Koska kaappien rungot ovat standardin mukaisesti 600 millimetriä syvät, seinään kiinnitettiin niiden yläreunan tasalle 2 x 2 tuuman soiro, johon ne kiinnitettiin yläosastaan. Tästä saavutettiin sellainenkin etu, että kaappien ja seinän väliin jäävään tyhjään tilaan oli poikkeuksellisen helppoa vetää putkitukset.

Kiinnitysruuvien tulee olla riittävän pitkät, samoin mielellään niiden kierteettömän osan, jolloin ruuvi kiristää vain sieltä, mistä pitääkin. Takana oli hirsiseinä – jonka Ellen oli pinnoittanut keittiön kohdalta jämäkällä vanerilla – joten myös yläkaappien kiinnittäminen siihen oli helppoa ja nopeaa.

Rungot oli toimitettu valmiiksi koottuna. Se onkin todella harkitsemisen arvoinen vaihtoehto tällaisessa keittiössä, jossa erilaista asennettavaa on hyvin paljon. Asennusta nopeuttivat edelleen nykyaikaiset säätöjalat, joiden avulla kaapit saadaan helposti ja täsmällisesti oikeaan asentoon sekä pelkällä napsauttamisella paikalleen asettuvat saranat.

Astianpesukoneen alle laitettiin muovinen kaukalo, jollainen tulee sijoittaa kaikkien keittiössä vettä käyttävien koneiden alle. Vesivuodon sattuessa vika on silloin nopeasti havaittavissa ja korjattavissa.

Vaatehuoneen upeat kaapistot tulivat samalta toimittajalta. Monikin keittiötoimittaja tekee myös muita kuin keittiön kalusteita ja jos valikoima miellyttää, asiakkaan on aina helpompi asioida yhden toimittajan kanssa.

– Suuressa tilassa keittiön toimivuutta parantaa ratkaisevasti saareke, jos sellainen on suinkin mahdollinen toteuttaa, painottaa sisustussuunnittelija Irina Ksenzak Espoon keittiömaailmasta.

– Täällä sen alle pystyttiin laittamaan suuret laatikostot, se toimii työskentelytasona ja mahdollisesti myös aamiaistasona.

Perusasioita on myös se, että lieden, altaan ja kylmälaitteiden on sijaittava toisiinsa nähden sopivasti. Lieden ympärillä on oltava laskutasoa ja teräspöytä onkin tässä erityisen käytännöllinen. Saarekkeen taso puolestaan on kvartsia.

– Tällainen suuri tila antaa omat haasteensa: ei saa tulla sellaista tunnetta, että kaapit kaatuvat päälle! Huonekorkeus on 360 senttimetriä, joten pystyimme käyttämään kahta kaappia päällekkäin ja tuomaan punaisen värin sinne yläpuolelle. Vaikutelma on edelleen valoisa ja avara.

Ksenzak piti erityisen haastavana myös sitä, kuinka yhdistetään vanha ja uusi siten, että saadaan aikaan yhtenäinen kokonaisuus.

– Mielestäni lopputulos on onnistunut, kun samassa tilassa on jopa vanha puuhella ja moderni keittiö.

Myös Ellen on kokonaisuuteen tyytyväinen:

– Erityisesti minua miellyttävät runsaat säilytystilat ja kiiltävät, aivan oman maun mukaisesti valitun väriset ovet. Ja tuo välitilan rautatieaiheinen, teräslevylle painettu kuva sopii hienosti vanhaan asemaan.

Lisätietoja keittiöstä ja vaatehuoneen säilytystiloista:

(JKA 21.3.2008)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.